Napravite domaće pastile za grlo za siću

Piše
Kristina Jelić

Dec 13, 2016

Uz naš savjet ove zime neće vas boljeti grlo, a i ušparati ćete koju studentsku kunu. Naučite kao napraviti domaće pastile za grlo od samo nekoliko sastojaka. Sve što vam je potrebno su šećer, voda, limun, med, mljeveni đumbir i klinčić. 

Kad već i pingvini žicaju za čaj, vrijeme je da vas naučimo kako si olakšati i onako mršav studentski buđet – tako da si napravite domaće pastile za grlo.

Za ove domaće pastile za grlo o indikacijama i uputama ne morate ništa pitati svog liječnika ili lijekarnika (ovo pročitati jaaako brzo) 🙂

Sastojci:

  • 1 šalica šećera (može i smeđi)
  • pola šalice vode
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica meda
  • pola žličice mljevenog đumbira
  • četvrtina žličice mljevenog klinčića

Postupak:

U posudu za kuhanje dodajte šalicu šećera, pola šalice vode, žlicu limunova soka te dodajte žlicu meda. Limun je bogat C vitaminom, a med ima antibakterijska svojstva, smiruje upaljeno grlo te zaustavlja kašalj. Također, dodajte pola žličice mljevenog đumbira (za imunitet, ublažavanje boli i suzbijanje upala) i na kraju dodajte četvrtinu žličice mljevenog klinčića (smanjuje stvaranje sluzi i djeluje antiseptički).

Sve sastojke dobro promiješajte i stavite na vatru. Kada zakipi, smanjite plamen i pustite da lagano kipi oko 15 minuta. Za to vrijeme pripremite protvan obložen papirom za pečenje.

Dobivenu smjesu koja bi trebala biti gusta, tamna i sirupasta, ostavite da se malo ohladi. Pomoću žlice grabite malu količinu smjese i izlijete je u protvan radeći male ovalne bombone. Pazite da se ne opečete jer je mješavina i dalje vrlo vruća. Pastile posipajte šećerom u prahu koji će spriječiti njihovo ljepljenje.

Sam postupak pogledajte u videu:

Izvor: zadovoljna

Komentari