Ljetne škole čekaju te na sve strane

Piše
Iva Bucić

Dec 20, 2016

To što ti na ovoj hladnoći srpanj nije ni na kraj pameti,  ne znači da nije pravo vrijeme da isplaniraš ljeto. Možeš birati između ljetne škole u Rumunjskoj, Njemačkoj ili Austriji.

U Rumunjskoj nauči mađarski

Kratki tečaj mađarskog ovo ljeto možeš upisati u Oradei, rumunjskom gradu smještenom nedaleko od granice s Mađarskom. Na taj način, osim samog jezika, imaš priliku shvatiti život mađarske manjine u Rumunjskoj.

Od 3. do 7. srpnja svakodnevno te čeka pet sati učenja jezika u malim grupama, a imat ćeš što raditi i u slobodno vrijeme. Osim turističkih obilazaka, čeka te i internacionalni party na kojem ćeš moći saznati sve o običajima, hrani i piću ostalih školaraca koji će s tobom učiti mađarski. Cijena jednotjedne ljetne škole je 450 eura, a prijave su otvorene do 4. lipnja 2017. godine. Više detalja nalazi se ovdje.

Upoznaj sustav zaštite ljudskih prava

Devetnaesta po redu ljetna škola The European system of Human Rights Protection trajat će od 9. do 22. srpnja u Frankfurtu na Odri, a ondje imaš priliku detaljno upoznati europski sustav zaštite ljudskih prava.

Školu će ugostiti Pravni fakultet sveučilišta Europa-Universität Viadrina Frankfurt, a polaznici će dobiti po 10 ECTS bodova. Dvotjedni boravak u Njemačkoj koštat će te 490 eura, što uključuje školarinu, smještaj i sve obroke. Više informacija potraži na ovoj adresi.

Radikalna država, društvo i religija

Dvotjedna ljetna škola s temom Radical definitions: state – society – religion nastoji okupiti visoko motivirane studente iz svih disciplina, koji žele produbiti shvaćanje trenutnih europskih i internacionalnih pitanja.

Graz International Summer School Seggau traje od 2. do 15. srpnja. Polaznici će dobiti po šest ECTS-a, a osim predavanja, čekaju ih panel rasprave i sedam paralelnih seminarskih modula u malim grupama. Ako želiš ovo ljeto otputovati u Austriju, ovdje saznaj što sve trebaš poduzeti.

Komentari