2. EIT Health Innovation Days

Piše
Petra Haleš

Oct 15, 2020

Sveučilište u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku održava 2. EIT Health Innovation Days, program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija među studentima u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava.

Zbog epidemioloških prilika, ovogodišnji će se i-Days, održati online, a sastojat će se od najavnoga događaja 22. listopada u 14 sati i natjecanja koje će trajati četiri dana – 2., 3., 5. i 6. studenoga.

Najavni će dio sadržavati kratka predavanja i radionice s ciljem da približi studentskoj populaciji ideju i-Daysa i temu kojom će se studenti baviti. Sudjelovanje na ovom događaju nije uvjet za sudjelovanje u natjecanju.

Drugi će dio svojim formatom najsličniji biti Hackatonu, a programom prije svega ima edukativni karakter. Cilj mu je potaknuti studente na poduzetnički način razmišljanja i upoznavanje s inovacijskom metodologijom primjenom design thinking pristupa.

Studenti će se podijeliti u timove te će rješavati probleme unutar teme „Poticanje zdravijeg načina života“, uz pomoć mentora i stručnjaka iz relevantnih područja.

Studentska rješenja ocjenjivat će stručni žiri, a tri najbolja tima očekuju vrijedne nagrade. Pobjednički će tim biti nagrađen i sudjelovanjem na Winners Eventu koji će se ove godine također održati online. Na Winners Eventu pobjednički će tim imati priliku upoznati pobjedničke timove iz drugih zemalja. Osim toga, studenti će imati priliku prisustvovati završnom godišnjem EIT Healthovom događaju u sklopa kojega će se održati mnoga zanimljiva i edukativna predavanja, radionice te prilike za umrežavanjeTakođer, studenti će dobiti podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

Za najavno događanje možete se prijaviti ovdje.

Komentari