EBEC Zagreb 2019.

Piše
Petra Haleš

Nov 14, 2019

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine organizira najveće europsko inženjersko natjecanje – European BEST Engineering Competition (EBEC).

Riječ je o inženjerskom natjecanju organiziranom od strane studenata za studente koje se održava u 31 državi na području Europe. Cilj ovog natjecanja je potaknuti studente da pokažu svoje vještine i kreativnost putem dviju kategorija: Case Study i Team Design. EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih razina, a 30 najboljih timova u Europi svoje vještine mogu pokazati na finalnoj razini u Varšavi.

3

Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu i to 3. i 4. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Erlangenu. U kategoriji Case Study, natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment), a pritom su vremenski ograničeni u njegovom proučavanju i rješavanju. Nakon proučavanja, natjecatelji iznose načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanog slučaja.

4

U kategoriji Team Design, natjecatelji, uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanog problema, odnosno, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu.

Vanjski suradnici osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim Topic timom, no imaju i mogućnost zadati stvarniproblem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedniku, a koji će pristupiti regionalnoj razini.

2

Prijave za natjecanje otvorene su do 26. studenog.

Ove će se godine po prvi put u sklopu EBEC-a održati Career Day. Cilj događaja je studente približiti njihovim budućim poslodavcima te ih bolje upoznati s poslovima koje će nakon završetka fakulteta obavljati. Career Day se održava 25. 11. u prostorijama Studentskog Centra u Zagrebu.

Više o natjecanju možete pronaći ovdje.

Komentari