Tjedni pregled novosti!

Piše
Ana Leko

Apr 25, 2016

Današnji pregled novosti, kao i svakoga ponedjeljka, donosi vam presjek najvažnijih događaja koji su obilježili akademski svijet protekloga tjedna.

FFZG protiv klerikalizacije, a ne protiv suradnje

Utjecaj crkvenih vlasti ne mora biti loš, ako on ima smisla. Ali državi koja samu sebe definira kao sekularnu, ovakvo što ne bi trebalo biti prihvatljivo, upozorila je na tribini Sekularnost i obrazovanje u Hrvatskoj Tanja Bukovčan, docentica na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Više…

Usprkos činjenici da se oko Ugovora o suradnji FFZG-a i KBF-a lome koplja zadnjih nekoliko tjedana, na sjednici Fakultetskog vijeća FFZG-a održanoj 21. travnja o tome nije bilo riječi.

Više…

Novi studentski posao na vidiku

Otvorena je  praktikantska pozicija za studente unutar tima koji se bavi proizvodom Mediatoolkit. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se što prije prijave na poziciju korisničke podrške unutar Mediatoolkita.

Više…

Košarkaški turnir Fans Against Violence oduševio fanove

U sklopu međunarodnog projekta Erasmus+Sport programa Fans Against Violence, u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je 3×3 turnir koji je oduševio košarkaške fanove.

Više…

Upoznajte Mirnu Brođanac

Mirna od rođenja ima cerebralnu paralizu i, iako nikada nije prohodala, kroz život se probija krupnim koracima s jasnim ciljem – ne želi živjeti od invalidnine, nego od vlastitog rada.

Više…

Vijeće studenata VIVŠ RH iznenađeno postupcima rektora Borasa

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH ostalo je nemalo iznenađeno napisima u medijima da rektor Boras želi ukinuti Zakon o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Neočekivani postupak rektora Borasa iznenadio je mnoge, a Maru Alavanji, voditelju Odnosa s javnošću Vijeća studenata VIVŠ RH, od jutra telefon ne prestaje zvoniti. Maro Alavanja nam je u razgovoru objasnio kako ovaj potez može imati drastičnu posljedicu, rušenje HKO-a na kojem se radi od 2006. godine i koji ne podrazumijeva samo izjednačavanje titula nego i mnoge druge stavke obrazovanja.

Više…

Hoće li uvođenje prakse okončati štrebanje?

Godine sjedenja u školskih klupama, kao ni pet godina na faksu mlade često ne pripremi na ono što ih čeka na tržištu rada. Previše teorije i premalo prakse klasična je slika hrvatskih fakulteta.

Više…

Održana BEST Regionalna konferencija

Planinarski dom Omanovac pokraj Pakraca ugostio je prošlog tjedna, od 14. do 17. travnja, BEST Regionalnu konferenciju.

Cjelodnevne radionice i predavanja pratilo je osamdesetak studenata iz regije, treneri i članovi internacionalnih odbora BEST-a (Board of European Students of Technology). Bilo je tako, osim iz Zagreba,  predstavnika iz Ljubljane, Veszprema, Budimpešte, Temišvara, Beograda, Novog Sada i Mostara.

Više…

U uličnom dekoru Lava Paripovića

Zidove Galerije Siva AKC Attack! Od četvrtka krase djela urbanog inovatora Lava Paripovića koji je introspektivno procesuirao jedan detalj prisutan u skoro svakoj ulici – šaht. Izgubite se na trenutak “U uličnom dekoru” ovog mladog umjetnika.

Više…

Igra preživljavanja na 14. festivalu znanosti

Zašto volimo piti alkohol, čemu služi jutarnja mučnina, što to privlači suprotni spol, vole li nas više bake ili djedovi, kako izgraditi špilju i brojne druge zanimljivosti iz svakodnevnog života naših predaka iz kamenog doba moglo se saznati na radionici Igra preživljavanja na 14. festivalu znanosti u Zagrebu.

Više…

ESN-ova Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

U subotu, 23. travnja u Hrvatskoj se održala nacionalna akcija ESN-a pod nazivom „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“. Akcija se provela na ključnim lokacijama koje su pretrpane smećem i/ili na kojima se smeće ilegalno ostavlja. Lokacije su detektirane, a potom mapirane te su u koordinaniciji s ostalim zainteresiranim organizacijama i pojedincima jučer uređene i očišćene od smeća.

Više…

Komentari