Festival Design District Zagreb 2017

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 24, 2017

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u Martićevoj ulici i četvrti koja ju okružuje.

I ove se godine najavljuje bogat, zanimljiv i raznolik program koji će kroz šest dana ponuditi nove aspekte i načine konzumacije kulturnih sadržaja u okviru javnih prostora. Novost ovogodišnjeg izdanja je Zeleni program unutar kojeg će biti izloženi svi ‘zeleni’ sadržaji koji pridonose obazrivom i funkcionalnom korištenju resursa četvrti. Tako će se Ratkajev prolaz privremeno transformirati u Zeleni Ratkaj – posjetitelji će moći doživjeti koncept idealnog održivog grada i to kroz impresivni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike Precious Plastic, pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja. Pored navedenog, Zeleni Ratkaj uključit će i zone za relaksaciju i druženje u kojem će svima biti dostupne i ‘javne društvene igre’ poput šaha, jenge, jamba i ping ponga.

Posjetitelji će se moći uključiti u bogati radionički program: od globalno poznate Street Wisdom radionice zahvaljujući kojoj se u Martićevoj može pronaći inspiracija i odgovori na životne, poslovne ili privatne dileme; preko radionice pisanja arhitektonske kritike, do izrade dokufikcijskog storyboarda u obliku fanzina. Fab Lab nudi isprobavanje tehnologija virtualne i proširene stvarnosti, eksperimentiranje s bio senzorima, digitaliziranje vlastitih crteža i prenošenje na reciklirane materijale, izrađivanje otisaka u glini pa čak i natjecanje u crtanju ludim četkicama za zube.

Facebook

Komentari