Uskoro studentski radovi na internetu

Piše
Petra Haleš

Aug 28, 2017

Sve je izvjesnije kako će se uskoro realizirati ideja o pokretanju digitalnog znanstvenog časopisa studentskih radova.

Rektorski zbor Sveučilišta u Splitu oformio je povjerenstvo koje je predložilo da se na novoj platformi objavljuju recenzirani znanstveni radovi koji bi dobili rektorovu ili dekanovu nagradu te radovi koji su proizašli iz suradnje studenata i mentora na raznim razinama.

Uredništvo bi bilo interdisciplinirano i uključivalo bi predstavnike svih sveučilišta i studenata. Još je potrebito riješiti probleme digitalne infrastrukture, odnosno stranice na kojima bi časopis bio pokrenut, te formirati uredništvo i odraditi druge formalnosti.

Predsjednik Zbora prof. Šimun Anđelinović se založio da časopis bude pokrenut već od jeseni.

“Vrlo često govorimo da su sveučilišta znanstvene ustanove, a malo pažnje posvećujemo baš studentskim radovima. Mislim da će ovakva inicijativa pridonijeti da oni budu vidljivi, povećati upošljivost naših studenata jer će se njihovi radovi vidjeti na internetu, a mentorima će biti olakšano ispunjavanje kriterija za napredovanje”, rekao je prof. Anđelinović.

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Stipe Mamić pozvao je na detaljnu razradu projekta jer postoji mogućnost financiranja iz različitih fondova. Predstavnici MZO-a već su uključeni u rad na časopisu.

Komentari