15. Međunarodna izložba inovacija 2017.

Piše
Mateo Galić

Aug 28, 2017

U vremenu od 19. do 21. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održati će se 15. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017.

Na izložbi će biti predstavljene inovacije iz Hrvatske i svijeta. Predstavit će se značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca, timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i drugim strukturama društva. Tu su i inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava koji su zalog kontinuiteta gospodarskog razvoja Hrvatske.

1

Važno je jačanje povezivanja gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom, te inovatora pojedinaca s jednima i drugima. Promocija inovacija i inovatorstva putem izložbi i tematskih konferencija bitno pridonosi razvoju inovacijske kulture u društvu u cjelini.

Ako se poslužimo izjavom velikog Tesle „Čovjek započinje tisuću stvari, a od tih tisuću može biti samo jedna dobra. A od tisuću dobrih samo je jedna ostvarljiva“  lako ćemo razumjeti potrebu postojanja dobrog inovacijskog sustava u kojem puno „mrava“ pokušava doći do inovacije. To je društvena potreba i smjer u kojem treba ići.

Ukoliko ste zainteresirani uključite se u inovatorski sustav i u programskom sadržaju ARCA-e i pronađite svoje mjesto i interes.

Vaša prijava i sudjelovanje na ARCA-i doprinosi inovativnom razvoju društva i jačanju gospodarstva kroz stvaranje proizvoda sa većom dodanom vrijednošću, što je preduvjet za viši standard života građana.

Izvor: inovatorstvo.com

Komentari