GMK traži najbolji umjetnički projekt

Piše
Dijana Šimunić

Mar 20, 2017

Imaš ideju, nacrt ili već započeti umjetnički projekt? Prijavi se na natječaj GMK-a i odnesi titulu najboljeg. Rok prijave je 16. travnja.

Galerija Miroslav Kraljević objavila je natječaj za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Na natječaj se mogu prijaviti svi vizualni, novomedijski i performativni umjetnici te istraživači iz drugih srodnih područja. Na natječaj se mogu prijaviti svi oni koji imaju spremnu ideju, nacrt ili već započeti rad, odnosno umjetnički projekt, a prednost imaju oni umjetnici i istraživači čiji se radovi temelje prvenstveno na interdisciplinarnom istraživanju.

Glavni cilj natječaja je poticanje i produkcija radova kako bi se stvorila mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. Izabrani autori dobit će savjetodavnu pomoć kustosica galerije u promišljanju i realizaciji rada, a imat će i financijsku podršku za realizaciju rada i prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Prijave su otvorene za mlade umjetnike i sve ostale zainteresirane autore iz Hrvatske do 35 godina starosti. Autor može priložiti samo jedan projekt, a on mora uključivati osnovne podatke o autoru (ime, prezime, datum rođenja, email) te sve tekstualne ili vizualne materijale (kratki opis rada, vizualni prilog, okvirnu specifikaciju troškova rada). Radovi se mogu prijaviti na email info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj, najkasnije do 16. travnja. Prijave se mogu poslati i poštom na adresu Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb.

Više informacija nalazi se na stranicama galerije.

Komentari