Dođi na 2. Zagrebački proljetni polumaraton!

Piše
Dijana Šimunić

Mar 14, 2017

Zagrebački proljetni maraton održava se u organizaciji AK Svetice i Trčanje d.o.o. (Run i Trek). Pozvani su svi koji uživaju i vole trčati!

U Zagrebu će se u nedjelju, 19. ožujka, održati drugi Zagrebački proljetni polumaraton Vip ZAGREB21. Stratat će se ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice (zapadni kolnik Hrvatske bratske zajednice) u točno 9 sati.

Sve utrke startaju zajedno, a svi koji još nisu spremni za polumaraton mogu, u isto vrijeme i na istome mjestu, krenuti u utrku na 5 kilometara.

O polumaratonu

Zagrebački polumaraton cestovna je atletska utrka ukupne duljine 21,098 metara. Utrka se sastoji od dva istovjetna kruga u duljini od 10,549 metara. Uz kontrolnu točku na završetku kruga, dodatne dvije kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze – okretištima ispred pješačkog mosta i na Bundeku.

Uvjeti sudjelovanja

Na polumaratonu smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Osobe mlađe od 16 godina, smiju nastupiti isključivo uz odobrenje roditelja i liječnika sportske medicine. Osobe mlađe od 14 godine ne smiju nastupiti na utrci polumaratona.

Polumaraton štafetne utrke

Natjecatelji se za utrku prijavljuju kao tim od četiri trkača. Prijavljuju se neovisno o spolu i starosti, poštujući sve navedeno za utrku polumaratona. Štafete su podijeljene po kategorijama,  a štafeta je podijeljena na četiri dionice – 5 km + 5,549 km + 5 km + 5,549 km.

Utrka na 5 kilometara

Utrka na 5 kilometara cestovna je atletska utrka ukupne duljine 5000 metara. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolna točka nalazi se na najudaljenijoj točki kod Avenije Dubrovnik.

Više informacija o utrci i prijavama nalazi se na linku.

Komentari