Gotovo 500 studenata zatražilo smještaj u pulskom domu

Piše
Iva Bucić

Aug 14, 2016

Smještaj su zatražila 493 studenata – gotovo duplo više nego lani, a u pulskom studentskom domu mjesta ima tek za njih četvrtinu.

U jedan jedini paviljon doma najesen će se useliti 136 studenata, a smještaj će ih koštati 720 kuna, 20 kuna manje nego lani. To će biti druga generacija studenata u najbolje opremljenom studentskom domu u Hrvatskoj. Naime, svaka soba je klimatizirana, ima televizor, internet i hladnjak te vlastiti sanitarni čvor.

U Studentskom centru kuju plan za proširenje, a u Preradovićevoj bi ulici trebao niknuti novi paviljon sa 248 ležajeva. Doduše, realizacija te ideje ovisi o rezultatima natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pa je teško išta najavljivati.

Kada SC objavi konačnu listu stanovnika doma, na adresi studentski-dom@scpu.hr zaprimat će se želje vezane za odabir sobe i cimera/ica. No prije toga trebaju se riješiti svi prigovori, koji se mogu uputiti na adresu Studentkog centra do 20. kolovoza. Doduše, pravo na to to imaju jedino studenti kojima su krivo izbrojani bodovi, a 13 studenata koji nisu predali svu potrebnu dokumentaciju nemaju pravo na prigovor.

Osim 136 studenata koji su ostvarili pravo na smještaj, SC je objavio i imena 130 studenata kojima će se subvencionirati privatni smještaj. Podstanari će mjesečno dobivati 200 kuna.

Na ovoj adresi bacite oko na privremene rezultate natječaja za smještaj, a više o SC-ovim planovima o proširenju pročitajte ovdje

Komentari