Instagaram ima novu priču

Piše
x-ica tim

Aug 12, 2016

Nedavno nam je Instagram predstavio svoj novi izgled. S obzirom da aplikacije svako malo dodaju novosti i neke nove mogućnosti već nam je normalno da svakih mjesec dana čujemo za neki novi App ili funkciju.

Tako je Instagram dodao posljednju novinu Instagram stories. Ako imate aplikaciju Snapchat sigurno ste upoznati s ovom opcijom. Korisnici sada uz mogućnost objavljivanja slika, videa i gifova mogu objaviti i svoj story.

instagram 2

Funkcionira na način da slajdate ekran na lijevo ili kliknete na ikonicu story i možete snimati i slikati što radite u tom trenutku. Kao i na Snapchatu možete uređivati svoje objave različitim efektima, tekstovima i stickerima. Svaka objava je na vašem profilu 24 sata i onda se briše. Možete gledati i priče svojih prijatelja. Na naslovnoj stranici se nalaze oblačići s profilnim slikama vaših prijatelja. Kliknete na njihovu sliku i gledate njihovu priču.

Tko može vidjeti moju priču?

Mnoge je zabrinulo pitanje tko sve može vidjeti što objavljuju na svojem storyju. Ako imate privatan account vašu priču mogu vidjeti samo ljudi koji prate vaš profil. Iako, postoji i mogućnost da promijenite postavke i sami odrediti želite li da netko vidi vašu priču, a profil vam je javan.

Što je još novo?

Uz ovu novinu, Instagram je dodao i na opciji explore neke nove stvari. Na primjer, kad kliknete na opciju explore aplikacija vam sama ponudi video koji bi vam se mogao svidjeti, ranije su to bile samo slike.

Tekst: Lea Čuveljak

Komentari