Solarna klupa svečano postavljena ispred KIF-a

Piše
Ana Leko

Jul 21, 2016

Ispred Kineziološkog fakulteta u Zagrebu postavljena je druga solarna klupa za studente Sveučilišta u Zagrebu i sudionike Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Zagrebački studenti od jučer na raspolaganju imaju dvije solarne klupe. Prva je prije mjesec dana postavljena u dvorištu Rektorata, a druga je jučer svečano postavljena ispred Kineziološkog fakulteta. Klupe je darovao ženski Lions klub Zrinjevac, a njihovim se postavljanjem želi potaknuti veće korištenje zelenih i održivih tehnologija.

Na programu svečanog postavljanja druge solarne klupe ispred Kineziološkog fakulteta obratio se rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Čestitam mladima koji su proizveli ovu klupu, koji su je stvorili, koji pokazuju da izvrsnost postoji u Hrvatskoj.

Rektor Boras zahvalio se Ženskom Lions klubu Zrinjevac, Kineziološkom fakultetu i organizatorima Europskih sveučilišnih igara.

Dekan Kineziološkoga fakulteta izv. prof. dr. sc. Damir Knjaz izjavio je da je Kineziološkom fakultetu privilegija što su izabrani kao domaćini klupe i zahvalio se Ženskom Lions klubu i rektoru Sveučilišta u Zagrebu.

Klupa se već sada koristi u punom pogonu, studenti su to prepoznali i mislim da je to najbolji dokaz da je ova klupa pronašla pravo mjesto.

Predstavnici Ženskog Lions kluba Zrinjevac naglasili su da im je zadovoljstvo i čast biti dio ovog događaja i ostaviti trajnu vrijednost zajednici.

Photo galerija (11 slika)

Solarna klupa inovativna je ideja i projekt mladog studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu Ivana Mrvoša. Solarna klupa, uz odmor, omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

Sredstva za donaciju klupe prikupljena sun a humanitarnom koncertu La Primavera koji je u travnju ove godine održan u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari