Izvanredni studenti žele raditi preko SC-a

Piše
Iva Bucić

Feb 17, 2017

Studentski servisi ugovore izdaju samo redovitim studentima, a izvanredni studenti koji plaćaju školarinu snalaze se kako znaju.

Mnogi izvanredni studenti bez studentskog ugovora teško nalaze posao, a ako ga nekim čudom (ili na tuđi ugovor) i pronađu, ponekad ga teško usklade s obavezama na fakultetu. S obzirom na to da plaćaju punu školarinu, više od 5 200 potpisnika online peticije poručuje da i izvanredni studenti trebaju imati mogućnost raditi preko studentskog ugovora.

Pošto većina nas ne radi, a naša školarina se plaća, smatram da je nužno odobriti ovaj zahtjev. Jer naravno bez prihoda mi se dalje ne možemo školovati, a svima nama mora biti cilj bolje i obrazovanije društvo, a ovo je mjera kojom bi to i potaknuli. Također ovom mjerom izvanredno studiranje bi i poprimilo svoj smisao, koje je odavno izgubilo, a to je rad uz studiranje, poručuju potpisnici.

Osim što plaćaju školarinu, izvanredni studenti ne mogu jesti u menzama niti živjeti u studentskim domovima, pa im manevarski prostor za snalaženje i nije pretjerano velik.

Peticiju možete potpisati na ovoj adresi.

Sve što trebate znati o Student servisu

Komentari