Kakav je osjećaj kad ti je Youtube šef?

Piše
Lea Čuveljak

Sep 04, 2016

Većini vas je već poznato da neki ljudi zarađuju za svoj kruh na internetu. Sigurno i vi pratite neke od ovih Youtubera i mislite si Kako je netko takav toliko poznat? Ja sam čuo za njega tek jučer.

U današnjem svijetu naslušat ćemo se o svakakvim karijerama putem društvenih mreža, blogova, vlogova, Vine videa i sličnog.

Dovoljno je da imate jedan account na nekoj od društvenih mreža i ako je Kim Kardashian ili Tayor Swift napravila nešto WOW znat ćete priču u roku par sati.

Danas vam donosimo priče o nekoliko Youtubera, njihove sličnosti, živote i što kažu sami o sebi.

Ljubav na Youtubeu

Na prvom mjestu imamo bračni par – Collen (Ballinger) Evans i Joshua Evans. Oboje imaju odvojene accounte na Youtubeu i oboje su iznimno popularni u SAD-u.

Collen ima 3 accounta – njen osobni gdje priča o svom životu ide pod imenom PsychoSoprano. Ovdje uglavnom odgovara na pitanja fanova i priča o svom životu. Sljedeći njezin account je megapopularan te ujedno onaj koji ju je proslavio – Miranda Sings. Na ovom accountu predstavlja se kao Miranda, stavi crveni ruž i doslovno se samo glupira. Svojim humorom, parody videima te pjevanjem osvojila je srca publike i postigla ugodan život bilo kojeg celebritya. Ide na turneje busom po cijelom SAD-u i Kanadi, a nedavno se proširila i na Europu u zemlje poput Njemačke ili Engleske. I naravno njen treći account – Vlogging Chanell gdje jednostavno snima svoj dan i sve što radi u svakom trenutku.

Njen muž Joshua ima jedan simboličan account – JoshuaDTV. Na njemu radi uglavnom sve isto kao i njegova draga – snima videe o svom životu, vloga i odgovara na pitanja fanova.

Collen n Josh

Zaruke pred kamerama

Po sadržaju na Youtubeu, ovaj mladi bračni par ima puno sličnosti. Pričaju o istim stvarima, što je donedavno bila njihova veza, kako su se upoznali i slično. No, ono s čime su osvojili svijet je priča o njihovim zarukama. Joshua je zaprosio Collen pred kamerama na pozornici praznog kazališta što je mnoge ostavilo bez daha jer su čekali da ju on zaprosi otkako su počeli pratiti njihove kanale.

Vjenčanje je isto tako snimao, ali ne cijelo jer su neki dio intime ipak htjeli sačuvati. Imali su dva vjenčanja – prvo je bilo u vijećnici, a drugo na Havajima. Zato oboje imaju i dva vjenčana prstena. Jedan tradicionalni i drugi havajanski.

 

DvRCLije curke, obje beauty/fashion guru

Na drugom mjestu nalazi se jedan od najpopularnijih kanala za šminkanje, how to… te DIY videi. Na Youtubeu je poznata kao RCLbeauty101, no njeno pravo ime je Rachel Claire Levine. Ova 21-godišnjakinja iz Philadelphie počela je s Youtubeom još 2010. godine s videima uljepšavanja i na tome je ostala. Svojom toplinom i savjetima za šminkanje i uljepšavanje pokorila je konkurenciju. Još po čemu je poznata, a i obožavana, je to što za svaki milijun pretplanika ima give-away u kojem poklanja Iphone, Mac Book laptope i slično.

Nisu samo Amerikanci na Youtubeu

Sljedeća curka za čudo nije iz Amerike već iz Nizozemske! Njen kanal ide pod imenom COCO Chanou, a njeno pravo ime je Chanou. Ova slatka curka iz grada pored Amsterdama objavljuje videe sa savjetima o ljubavi, style tips’n’tricks i svojem životu. Ima dva kanala – jedan stari na kojem više nije aktivna i novi Coco Chanou vol.2. Također, Coco dosta priča o problemima s debljanjem, prehrani te veganstvu.

YoSuperwomanutube senzacija iz Kanade

Njeno pravo ime je Lilly Singha vodi se pod imenom Superwoman. Ova 27-godišnjakinja iz indijske obitelji svojim humorom i smiješnim skechevima osvojila je mnoge diljem svijeta. Na svojim turnejama često priča o ljubavi među ljudima i kako je bitno ostati ponizan. Imala je turneju pod imenom Unicorn Island na kojoj je sa svojim timom plesala koreografije i pjesme iz svojih videa i nekih tada popularnih pjesama.

 Što im je svima zajedničko?

Osim što su popularni na Youtubeu i uživaju u celebrity životima, dijele i neke druge sličnosti. Njihova publika su uglavnom djevojčice od 12 do 15 godina. Svi, ali baš svi, su napravili Draw my life video u kojem pričaju o svome životu i otkrivaju da su bili poprilično depresivne osobe prije Youtubea. Također, svi imaju veliku zahvalnost prema kamerama i često pred kamerama govore kako sami sebe ne smatraju slavnima te da su jednaki kao i svi mi.

Ovo su samo neke od Youtube senzacija, kojih ima jako, jako puno. Ako vas zanimaju neke od ovih zvijezda Youtubea slobodno ih potražite i poslušajte njihove priče. Možda dobijete inspiraciju da i sami upalite kameru i objavite nešto.

Komentari