Pučko otvoreno učilište Ante Babić proslavilo 60. rođendan

Piše
Ana Leko

Oct 05, 2016

Pučko otvorene učilište Umag u subotu je bilo u slavljeničkom ozračju. Uzbuđenje i velike emocije djelili su posjetitelji i slavljenici.

Ove godine svoju proslavu Učilište je odlučilo obilježiti na savim drugačiji način. Osmišljen je projekt  6x10za60 u kojem je 60 građana Umaga i okolice sudjelovalo u 6 šest radionica s po 10 polaznika. Uz stručnjake i profesionalne mentore stvarali su na radionicama slikarsko-scenografskoj, suvremenog plesa, pjevanja, dramskoj, foto te radionici kreativnog pisanja. Rezultat rada tih šest dana je znanstveno-umjetnički projekt Trenutak u vremenu u režiji Aleksandra Švabića u kojem je 60 učesnika u subotu prigodno obilježilio 60. obljetnicu rada Učilišta.

Na početku proslave svima se obratio gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese s pozdravnim govorom.

Osjećaj pripadnosti svome gradu jedna je od osnovnih emocija koja je utkana u živote svih Umažanki i Umažana. Ovakve svečanosti čine nas ponosnima, produbljuju poštovanje prema onima koji su dali dio sebe zajednici i omogućuju da učvrstimo privrženost prema gradu u kojemu smo odrastali, u kojemu živimo i radimo. Djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Umag su te vrijednosti uspjeli očuvati u vremenu, stoga svi oni zaslužuju naše poštovanje i iskrenu zahvalu. Čestitam Učilištu 60. rođendan i od srca svima želim puno uspjeha u daljnjem radu! – rekao je u svom govoru gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese.

Projekti u kojima se uključuju građani Umaga jačaju zajednicu, a ovim projektom Učilište je htjelo punuditi mogućnost sudjelovanja u radu s profesionalcima, dati im priliku da razviju svoje talente. Tako su u fokusu proslave upravo građani grada Umaga i okolice. Svi posjetitelji, prijatelji, članovi obitelji koji su došli dati podršku u nastupu sudionika projekta dokaz su da u Umagu postoji pozitivna energija i potreba za stvaralaštvom i kreativnošću.  Od 1956. do danas Učilište je središte kulturnog i obrazovnog života grada Umaga. Tim Učilišta trudi se svih ovih godina što kvalitetnije obavljati svoju zadaću, osluškuje, ispituje, prati potrebe građana te nastoji djelatnostima i programima odgovoriti na njih.

Projekt 6x10za60 nastao je kao ideja, želja i cilj. Ideja je bila proslaviti 60. godišnjicu učilišta na drugačiji način, bez dugih protokola i govorancija, želja je bila okupiti korisnike, talente i pripremiti zajedno s njima nešto novo, nešto drugačije. Cilj je bio otvoriti širom vrata Pučkog otvorenog učilišta i svima pokazati kako učenje može biti motivirajuće, nadahnjujuće i zabavno. Večeras ćete na ovoj pozornici osjetit bit učilišta u svakoj sceni, slici i detalju, rekla je u svom pozdravnom govoru Ana Pelko, ravnateljica POU Umag

U sklopu proslave uručene su zahvale svim sudionicima projekta, polaznicima radionica i njihovim mentorima Damiru Medvešeku, Andrei Gotovini, Djordjiji Palić, Nini Horvat, Kristini Gavran i Borislavu Božiću te redatelju Aleksandaru Švabiću.

Komentari