Finale Davis Cupa u zagrebačkoj Areni

Piše
Dijana Šimunić

Oct 05, 2016

Napokon će i Zagreb biti domaćin ovog momčadskog teniskog natjecanja, na kojem će reprezentacija Hrvatske drugi put u povijesti u finalu nastupiti pred domaćom publikom.

Arena Zagreb sljedeći mjesec priprema pravi teniski spektakl. Naime, od 25. do 27. studenog održat će se finalni dvoboj Davis Cupa između hrvatske i argentinske reprezentacije. Naši tenisači pokušat će nastaviti niz odličnih rezultata.

Otpali Split i Zadar

Da upravo Zagreb bude taj koji će ugostiti Argentince odlučio je Hrvatski teniski savez nakon što su detaljno razmotrene ponude gradova zainteresiranih za organizaciju te uspoređene njihove mogućnosti u skladu sa zahtjevima pravilnika Davis Cupa. Naime, osim Zagreba, za suorganizaciju finala također su se javili Split i Zadar, no samo je zagrebačka dvorana udovoljavala svim zahtjevima.

Prvi put u povijesti

Zagreb će tako po prvi put biti domaćin najjačeg svjetskog momčadskog teniskog natjecanja na kojem će se reprezentacija Hrvatske drugi put u svojoj povijesti u finalu Davis Cupa boriti za pobjedničko mjesto pred domaćom publikom. Na svom prvom finalnom nastupu u Bratislavi 2005. godine momčad Hrvatske tada je nadvladala tenisače Slovačke s legendarnom postavom (Mario Ančić, Goran Ivanišević, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić uz selektora Nikolu Pilića).

Već su igrali zajedno

Reprezentacije Hrvatske i Argentine dosad su međusobno igrale čak tri puta, i to u četvrtfinalu Davis Cupa, te su sva tri puta pobjedu odnijeli Argentinci. Međutim, to nije obeshrabrujuće već samo motivacija našim sportašima koji su dosad pokazali koliko su zapravo spremni i u dobroj formi.

Izvor: Info Zagreb

Komentari