Kineziološki fakultet ponovo u vrhu interesa budućih studenata

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 23, 2018

Stotine maturanata okupilo se na Danu otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bi se pripremili za razredbeni postupak jednog od najpopularnijih hrvatskih fakulteta, koji iz godine u godinu obrazuje nove stručnjake u jednom od važnijih životnih područja. 

Profesori i studenti demonstrirali su zadatke sa kojima se budući studenti mogu susresti na ovogodišnjem razredbenom postupku. Pokazan veliki interes mladih za kineziologiju na Danu otvorenih vrata najljepša je nagrada jednom kvalitetnom studijskom programu u službi sporta i zdravlja.

Ovisno o osobnom izboru, Kineziološki fakultet nudi mogućnost mladima da postanu stručnjaci u procesima vježbanja u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, kineziterapiji i zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti, s aktivnim i rekreativnim sportašima na područjima kondicijske pripreme, fitnesa, sportske rekreacije te u raznim sportovima.

Uz sveučilišni studij na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose sportskim klubovima timskih i individualnih sportova, te sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i nesportaša.

Koliko su stručnjaci u području kineziologije postali potrebni u suvremenom društvu govori i prodekanica za znanost doc. dr. sc. Sanja Šalaj:

 “Ubrzan način života i napredak tehnologije doveo je do toga da se ljudi sve manje kreću, djeca se više ne igraju vani kao nekada, sve više sjedimo, a tjelesna neaktivnost postala je uzrok velikog broja zdravstvenih problema. Obrazujemo stručnjake koji mogu i znaju pravilno utjecati na razvoj djece, poticati djecu i odrasle ih na tjelesnu aktivnost i provoditi kvalitetne programe vježbanja i treninga u sustavu školstva, sporta i rekreacije. Samo educirani kadrovi mogu prepoznati individualne potrebe vježbača i pravilno dozirati opterećenje koje će očuvati i unaprijediti zdravlje te osigurati maksimalne učinke treninga.”

Kineziološki fakultet je od osnutka 1959. godine iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Među njima su legendarni Ante Kostelić, Joško Vlašić, Ćiro Blažević, Zlatko Kranjčar, Stojko Vranjković, Dubravko Šimenc, Nikola Bralić te mnogi drugi uspješni sportski treneri i menadžeri. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa, budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku.

Prijave za studij vrše se elektronički putem www.postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet u vremenu od 4. do 8.lipnja 2018.

Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održat će se 4. srpnja 2018., a za integrirani sveučilišni studij Kineziologija 2. i 3. srpnja 2018.

“Vrijeme koje sam proveo studirajući na Kineziološkom fakultetu pamtim kao jedan od ljepših perioda svog života. Stekao sam neprocjenjiva znanja i iskustva iz gotovo svih sportova, spoznaje o procesima koji se događaju tijekom bavljenja tjelesnom aktivnosti, unaprijedio svoje trenažne procese i naučio prenositi stečena znanja drugima. Tijekom studija stekao sam i jako puno prijatelja koji danas rade u raznim područjima vezanim uz sport te potvrđuju da ovaj fakultet daje kompetencije koje su iznimno tražene na tržištu rada.”– zaključio je bivši student KIF-a, danas profesor na istom fakultetu, gimnastičar Marijo Možnik.

Photo galerija (7 slika)

Komentari