Konferencija Dizajn u praksi za sve studente dizajna

Piše
Dijana Šimunić

Jan 15, 2017

Ako studiraš dizajn ili si se oduvijek zanimao za njega, dođi 20. i 21. siječnja na konferenciju Dizajn u praksi. Saznaj iz prve ruke sve o budućnosti dizajnerskog obrazovanja.

U Zagrebu će se 20. i 21. siječnja održati konferencija Dizajn u praksi. Prvi dan konferencije počet će u prostorima Veleučilišta VERN’, a organiziran je u obliku rasprave i panel-diskusije sudionika uključenih u pilot program koji se provodio tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Otvorenje će zaokružiti i otvorenje izložbe u HDD galeriji.

Program drugoga dana održat će se u Laubi u sklopu Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12. Bit će riječi o neformalnom obrazovanju u dizajnu, dizajnu u općem obrazovanju i budućnosti dizajnerskog obrazovanja.

O projektu

Erasmus+ projekt Dizajn u praksi suradnički je pothvat europskih dizajnerskih organizacija iz Hrvatske, Austrije i Makedonije, Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), austrijske dizajnerske organizacije designaustria te makedonskog partnera Public Room, obrazovnih ustanova Veleučilišta VERN’ i Fakulteta umjetnosti i dizajna Europskog sveučilišta Republike Makedonije iz Skopja te tvrtki Prostoria d.o.o. i Zavar d.o.o.

Cilj ovog projekta je pronaći inovativne prakse obrazovanja mladih dizajnera i poboljšati njihove vještine koje su potrebne za kvalitetnije rezultate. Nastoji se podići svijest o potrebnim poboljšanjima kvalitete današnjeg obrazovanja te osposobljavanja dizajnera.

Na konferenciji će sudjelovati domaći i strani stručnjaci iz područja dizajna, sveučilišni profesori, predavači, profesionalni dizajneri, polaznici radionica Dizajn u praksi i studenti dizajna.

Detaljnije informacije o sudionicima i rasporedu možete pronaći na stranici projekta.

Komentari