Domaći piling i kupka za jake i lijepe nokte

Piše
Kristina Jelić

Jan 25, 2017

Lijepi nokti koji nisu žuti, lomljivi i ispucani, najlijepši su ukras svake ruke. Ženski nokti su najčešće nalakirani, umjetni, ili je na njima trajni lak. No, što kada sve to poskidate s njih? 

Mi vam donosimo recepte za zdrave i lijepe nokte nakon svih čuda koje im radite. Sve što vam treba je malo meda, kap ricinusova ulja, maslinovo ulje, koji limun, morska sol i malo oraha.

Odlučile ste napraviti mali odmor od umjetnih, nalakiranih ili trajnih lakova na vašim noktima. Donosimo vam recept kako napraviti piling za jačanje noktiju i kako spriječiti njihovu lomljivost.

Piling za jačanje noktiju od meda i ricinusovog ulja

Počastite svoje nokte ovim fantastičnim pilingom. U posudici izmiješajte žlicu maslinova ulja, žlicu ricinusova ulja, žlicu meda i dvije žlice mljevenih oraha. Sve sastojke dobro izmiješajte, nanesite smjesu na nokte i dobro utrljajte na svaki nokat. Ostavite smjesu na noktima oko 15 minuta, a potom isperite toplom vodom. Na kraju ruke namažite hidratantnom kremom.

oil-1773835_1920 (1)

Kupka protiv lomljivosti noktiju

Krhke i lomljive nokte možete ojačati maslinovim uljem i limunom. Zagrijte tri žlice maslinova ulja i u to iscijedite pola svježeg limuna. U tako pripremljenu smjesu uronite nokte i namačite ih oko 15 minuta. Također u kupku možete dodati svoje omiljeno eterično ulje (samo kap, dvije) i morsku sol.

lemon-91537_1920

Savjet plus:

Borite li se s ispucanim noktima, napravite smjesu od jednog iscijeđenog limuna i dvije žlice meda. Promiješajte i dobro utrljajte u nokte te ostavite da odstoji 15 minuta. Radi boljeg rezultata, na tako namazane nokte navucite pamučne rukavice, kako bi se smjesa dobro upila.

Izvor: večernji list

Komentari