Umjesto u klubu, u subotu zaruži na Sljemenu

Piše
Iva Bucić

Feb 10, 2017

Umjesto zagrijavanja za ruženje po zagrebačkim klubovima, subotnju večer 11. veljače provedi na Sljemenu, gdje se sprema humanitarna noćna utrka Skijaj za skijaše.

Utrka će trajati od 19 do 21 sat na sljemenskom Bijelom spustu, a iako utrka neće biti zahtjevna, dobrodošli su i svi oni koji ne namjeravaju skijati.

Bijeli spust prilagođen je početnicima tako da će se poštekati lagana veleslalom staza, kazao je na konferenciji za novinare Ivan Horvat, voditelj akcije i član Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac. Pozvao je građane da se odazovu na humanitarnu akciju čak i ako ne skijaju: – Oni mogu navijati i zagrijati se kuhanim vinom uz minimalnu preporučenu donaciju od 10 kuna. Nakon što posljednji natjecatelj prođe kroz cilj, selimo natrag u Vidikovac gdje će se dodijeliti medalje i poklon paketi najboljima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

sljemenu

Foto: Mario Ćužić/Zna.hr

Ako odlučite stati na skije, trebate prije platiti kotizaciju u iznosu od 100 kuna, a sav prihod namijenjen je Skijaškom klubu za osobe s invaliditetom Sljeme. Kotizaciju možete uplatiti na dan utrke u restoranu Vidikovac od 16 i pol sati.

U deset godina postojanja Kluba naučili smo skijati dvjestotinjak osoba s invaliditetom, a neki naši članovi nastupili su i na Paraolimpijskim igrama. Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta, objasnio je dopredsjednik Udruge Damir Mizdrak, naš paraolimpijac koji se prije nekoliko dana vratio iz Italije gdje je sudjelovao u Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom i u slalomu osvojio odlično 8. mjesto.

Osim Marija Petrekovića, video pozivnice za humanitarnu utrku snimili su nogometaši Andrej Kramarić i Franko Andrijašević, voditeljice Iva Jerković i Ana Bago Tominac, glumica Leona Paraminski, pjevačica Danijela Martinović i drugi. Ako ne možete doći, a akciju želite financijski podržati, organizatori su otvorili račun za ovu akciju u Privrednoj banci Zagreb IBAN HR1323400091510836687.

Više informacija potražite ovdje.

Komentari