Mudrost Cara – kako zadržati dostojanstvo

Piše
Branka Kovač

Feb 09, 2017

Dostojanstvo je sposobnost da unatoč svojoj boli i dalje nastojimo djelovati iz ljubavi. Karta Cara poručuje – prođite kroz bol, zadržite dostojanstvo.

Car je prvi korak da ono što je unutar nas razgraničimo od vanjskog svijeta. Sva divljina, punina i sve što buja u nama pod utjecajem Carice, s Carem učimo zadržati u svom energetskom polju. Na taj način, stavljajući ograde našoj kreativnoj energiji, ona ostaje unutar nas i može kontrolirano rasti i razvijati se. Da nema Cara i njegovih ograničenja, bilo što što bismo kreirali rasulo bi se u vanjski svijet i nama ne bi ostalo ništa. Uzalud bismo potrošili impuls stvaranja. Car je krut i strukturiran samo zato da bi omogućio bolje i efikasnije uzemljenje naše svjetlosti.

Car i ženska energija

Pošto u ovom trenutku evolucije na Zemlji podosta radimo na izražavanju emocija i razvijanju ženske energije, karta Cara nije prva koja nam pada na pamet da bi nam mogla pomoći na duhovnom putovanju. No Car donosi zaboravljenu vrlinu – dostojanstvo.

Mogućnost Cara da obuzda divlju žensku energiju je ključna za razvijanje dostojanstva. Kada dođemo u doticaj s davno pokopanim emocijama, kada iz podruma izvučemo sve potisnute sadržaje, ta silina ženskog kaosa može biti destruktivna. Ako nemamo čvrste granice, možemo se iskaljivati na drugim ljudima, kriviti druge ili život općenito i postati žrtvom vlastite neuračunljivosti. Car, osim granica, nudi i racionalno razmišljanje koje dobro dođe kada nas osjećaji preplave. Možda je i jedini spas.

dostojanstvo

Što je dostojanstvo?

Svatko od nas ima svoju tužnu priču. Svoje neuspjehe, boli, tragedije. Dostojanstvo je sposobnost da unatoč svojoj boli i dalje nastojimo djelovati iz ljubavi. Car je zidina utvrde koja ne dopušta da svoje boli prebacujemo na druge. On zna što treba zadržati unutra, a što davati na van.

Dostojanstvo razvijamo kada se usudimo ostati u svojoj boli. Hrabrost Cara nam pomaže da ne odustanemo, jer svaka bol je kratkotrajna ako uđemo duboko u njen izvor. Pregrizi to, kaže Car. Oslobođenje dolazi. Nema razloga za strah. Bol je samo bol. Sve će proći.

Kada usvojimo mudrost Cara, postajemo dostojanstveni. Ne samo da možemo probaviti vlastitu bol, već možemo s punim srcem prihvatiti i sve one oko nas čije rane još krvare.

Komentari