Na današnji dan rođena je Halle Berry

Piše
Prika Vican

Aug 14, 2016

Na današnji dan, 14. kolovoza 1966. godine, u Engleskoj, rođena je američka filmska glumica Halle Berry. 

Halle Maria Berry američka filmska glumica osvojila je mnogobrojne filmske nagrade, Emmy, Zlatni globus i Oscara te je trenutno jedina žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice.

1

Berry je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu, a samo u filmovima Gothika i Žena mačka zaradila je 14 milijuna dolara po svakom filmu. U srpnju 2007. godine dostigla je vrh popisa bogatih četrdesetogodišnjih poznatih žena magazina In Touch.

Berry je kao učenica u srednjoj školi u Bedfordu bila veoma popularna te je bila navijačica, počasna članica društva, urednica školskih novina, predsjednica razreda i kraljica maturalne večeri. Radila je u dječjem odjelu robne kuće Higbee. Kasnije je nastavila sa školovanjem na Cuyahoga Community koledžu.

3

Prije početka glumačke karijere prisustvovala je brojnim natjecanjima ljepote, odnijevši titulu Miss Ohio USA i Miss Teen All-American. Ostali izbori u kojima je prisustvovala uključuju Miss USA (prva pratilja 1986.) te šesto mjesto za titulu Miss svijeta 1986. godine. Na izboru za Miss USA, u zadanom intervjuu, izjavila je kako bi željela raditi kao zabavljač, ili nešto što ima veze s medijima ili novinama. Njen odgovor dobio je najviši broj bodova od strane sudaca.

1989. godine tijekom snimanja televizijske serije Living Dolls, Berry je pala u komu i dijagnosticiran joj dijabetis.

1980. godine odlazi u  Chicago kako bi nastavila s manekenskom i glumačkom karijerom. Jedan od njenih prvih glumačkih angažmana bio je u televizijskoj seriji Chicago Force. 1992. godine, Berry je nastupila u pjesmi “Honey Love”. Poslije se prijavila na audiciju televizijske serije Charlijevi anđeli. Ostavila je snažan dojam na Spellinga te ju je ovaj ohrabrio da nastavi s glumačkom karijerom.

Kao Bondova djevojka Jinx (2002.) u filmu Umri drugi dan, ponovila je poznatu scenu iz filma Dr. No izlaženjem iz mora kako bi je zatim pozdravio James Bond. U svojoj karijeri glumila je u preko 30 igranih filmova za koja je primila brojna priznanja.

4

Berry se udavala dvaput. Njen prvi brak 1992. godine za profesionalnog bejzbolaša Davida Justicea završio je razvodom 1996. godine. 

Njen brak s glazbenikom Ericom Benetom završio je razvodom 2005. godine. Tijekom braka s Benétom, Berry je željela posvojiti Ericovu kćer Indiu. Doduše, proces nikada nije bio dovršen.

Od studenog 2005. Berry je u vezi sa supermodelom Gabrielom Aubryjem, koji je devet godina mlađi od nje. Nakon šest mjeseci s Aubryjem, izjavila je: “Veoma sam sretna u privatnom životu, što je za mene potpuna novost. Znate da nisam cura koja je imala sreće u vezama”.

5

Berry je za magazin Extra izjavila kako planira posvojiti dijete. “Posvojit ću ako ne budem mogla prirodno začeti”, rekla je. “Sigurno ću posvojiti. Čak i ako začnem prirodno, posvojit ću”. Poslije je izjavila “Ne želim ponovo ulaziti u brak. Moglo bi se reći da imam loš ukus kad su u pitanju muškarci. No više ne osjećam potrebu da budem nečija žena. Nemam potrebu da budem priznata jer sam u braku”.

Komentari