Najpoznatiji pubovi Liverpoola

Piše
Domagoj Vušak

svibnja 11, 2015

Liverpool je grad nogometa i dobrog piva. Jedni od najpoznatijih pubova na svijetu nalaze se upravo u ovom gradu.

Portal Buzzfeed napravio je popis od 15 legendarnih pubova u Liverpoolu koje svaki navijač, ali i ljubitelj piva mora posjetiti.

1. Berry & Rye

Prohibition themed cocktail bar with @laurendonn1 🍹 #berryandrye #cocktails #liverpool

A photo posted by christopher_rice (@christopher_rice) on

Ovo je poznato gradsko mjesto u koje se dolazi i odlazi. Uglađen, s dobrom atmosferom, veoma kul i dobro skriven u ulici Berry. Nema znakova niti primjetnog ulaza, dovoljno je samo pokucati. Ukoliko ima mjesta, rado će vas pustiti.

2. Ma Egerton’s

Smješten u centru grada, Ma Egerton’s je posebno mjesto u gradu. Hrana je odlična, pogotovo pizza, a atmosfera, ljubazno osoblje i odlična usluga prave su vrijednosti ovog starog engleskog puba.

3. The Lion Tavern

Udaljen svega nekoliko minuta od centra grada, ovaj pub koji je uređen u viktorijanskom stilu  ima bogatu ponudu domaćih viskija.

4. Peter Kavanagh’s

A photo posted by Timhao (@timothyhao) on


Uz poseban karakter i jedinstveni dekor, ovo je jedan od najstarijih pubova u Liverpoolu. Osim zanimljivog interijera, pub ima ogroman izbor piva.

5. Ye Cracke

Ovaj pub ima najljepše pivske vrtove koje grad može ponuditi. Posebno je lijep u proljeće i ljeto. Na raspolaganju imaju neke od vrhunskih piva, a poznat je i kao mjesto na kojem je često pio John Lennon.

6. The Philharmonic Pub

#philharmonic #pub #liverpool #hopestreet A photo posted by @d_g on


Kul, poznato mjesto koje je arhitektonski super iznutra i izvana. Mramorni pisoari su mjesto za razgovor za gospodu, a pub je ugodan iznutra i izvana.

7. The Baltic Fleet

Last surviving sailor’s pub on Liverpool’s dockside

A photo posted by pjudelson (@pjudelson) on

Navodno postoje četiri duha koji lutaju ovim pubom, ali nemojte dopustiti da vam to pokvari posjet ovom lučkom pubu koji je izgrađen u 19. stoljeću. Ne propustite priliku zaletjeti se ovdje kako bi se dobro najeli i zalili to vrhunskim pivom.

8. Ship and Mitre

Ship and Mitre #bar – #Liverpool A photo posted by Adam Bruderer (@adambruderer) on


Iako izvana nije najljepši, nakon ulaska dočekat će vas prijateljska atmosfera i veliki izbor piva koji vas neće razočarati.

9. The Cavern Pub

#theCavernPub #JohnLennon #liverpool #MathewStreet #Beatles #BeatlesQuarter

A photo posted by David Reid (@sceris) on

Vrlo vjerojatno jedan od najpoznatijih pubova u Liverpoolu. Dobre cijene, živa glazba i kul suvenirnica savršeno se uklapaju u njegov interijer.

10. The Fly In The Loaf

#Liverpool A photo posted by elissa kline (@elissa_kline) on


Poznat po svom prijateljskom i učinkovitom osoblju, pub je smješten u poznatoj Hardmanovoj ulici.

11. The Grapes (Mathew Street)

Ovdje su Beatlesi nastupali prije nego su postali svjetski poznati. Pub će vas odvesti natrag u šezdesete godine prošlog stoljeća.

12. The Attic

Coconut beer?? Don’t mind if I do… A photo posted by James Stimson (@howtobeajames) on


Uz izvrsnu ponudu piva i koktela, The Attic je smješten iznad poznatog Parr Street Studiosa s pogodnostima kao što je vanjska terasa i tjedni roštilj.

13. Liverpool One Bridewell

Liverpool jail/pub

A photo posted by Hogo (@hogo71) on

Bridewell je bivši zatvor i samo zbog toga je vrlo zanimljiv turistima koji ga svakodnevno posjećuju. Osim toga, piće i hrana na dobrom su glasu.

14. Bar Cava

Every flavour of tequila under the sun A photo posted by zaranabavi (@zaranabavi) on


Možda nije najglamuroznija lokacija u gradu, ali ovaj intimni Tequila bar može vam ponuditi mnogo finih pića. Odlična polazna točka za noćne izlaze.

15. City Wine Bar and Kitchen

French 75er #gin

A photo posted by gillianphillips (@gillian900) on


Savršeno mjesto za odmor i piće. City Wine Bar skriveni je dragulj koji servira odličnu hranu i grickalice. Savršena podloga za ukusna alkoholna pića.

FOTO: Flickr/calflier001

Komentari