Poznati detalji Star Film Festa

Piše
Ana Leko

Aug 25, 2016

Na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom nadolazećeg Star Film Festa brojni okupljeni čuli su riječi hvale i saznali sve detalje o Festivalu.

Jučer je održana je presica povodom Star Film Festa na kojoj su sudjelovali su predstavnici medija te predstavnik INA-e – generalnog sponzora Festivala, gospodin Damir Butković, predstavnik Grada Siska – generalnog pokrovitelja, gospodin Goran Grgurač, predstavnica Turističke zajednice grada Siska – partnera Festivala, Milijana Borojević, te predsjednik Kino kluba Sisak Matija Holjevac. Moderator presice bio je Bojan Iličić, voditelj media sektora Star Film Festa.

IMG_7859 (Medium)

Presica je započeta pozdravom svih prisutnih i predstavljanjem gostiju. Moderator je riječ prepustio Organizatoru Festivala gospodinu Matiji Holjevcu koji je pozdravio prisutne te im se obratio riječima:

Star Film Fest služi mladim umjetnicima da pokažu svoje filmove na našem platnu i prikažu svoje filmove svijetu. Prošlogodišnji film koji je pobijedio na Festivalu je prikazivan na Pula Film Festivalu te je glavni cilj festivala ispunjen. Star Film Fest započinje 1. rujna otvorenjem u Starom Gradu te je organizirana vožnja brodom do mjesta održavanja festivala. Festival traje do 3. rujna te se završava glazbenim koncertom koji je i dio Kupskih noći. Broj prijavljeni filmova je 380 što prikazuje porast zainteresiranosti za naš festival. Članovi stručnog žirija festivala su: Danijel Rafaelić – filmski kritičar, Damir Čučić – redatelj eksperimentalnih filmova, Luka Rukavina – producent, Silvestar Kolbas – profesor s filmske akademije te Tara Rosandić – glumica. Odabrano je preko 40 filmova koji će biti prikazani na Star Film Festu. HRT će pratiti festival te će se kronike festivala prikazivati na njihovim programima.

Predstavnik Grada Siska gospodin Goran Grgurač je izrazio svoje zadovoljstvo kulturnom djelatnošću Kino kluba Sisak kojega prate od samih početaka pojavljivanja u medijima i u gradskim događanjima. Nije skrivao simpatije grada prema kvalitetnom radu Kino Kluba Sisak i projekta Star Film Festa.

IMG_7866 (Medium)

Sljedeći govornik je bila Milijana Borojević. Izrazila je svoje zadovoljstvo suradnjom sa Star Film Festom već drugu godinu za redom. Turistička zajednica podupire rad Kino kluba Sisak. Ovaj filmski festival jednim dijelom postaje pridruženi program Kupskih noći. Turistička zajednica će ustupiti svoj turističkom informativni centar Star Film Festu kao njihov informativni pult. Smatra suradnju s Festivalom iznimno produktivnom te se nada daljnjoj uspješnoj suradnji.

IMG_7868 (Medium)

Završni govornik bio je Damir Butković. Drago mu je što je ostvarena uspješna suradnja INE i Star Film Festivala te što podržavaju ovaj važan projekt za grad Sisak. Zahvalio se Kino klubu Sisak što je prepoznao INU kao partnera i organizacijom Star Film Festa obogatio kulturu našeg grada te posjetiteljima prikazuje Sisak u jednom sasvim novom svjetlu.

Za kraj presice moderator Bojan Iličić predstavio je program Festivala. Posebno je istaknuo vožnja brodom do Staroga Grada na otvorenje Festivala te prikazivanje filma Zvizdan – Dalibora Matanića, jutarnje radionice za djecu i prikazivanje filmova prilagođenih dječjem uzrastu te koncerti u večernjim satima.

Komentari