Novi Vinodolski i Crikvenica – idealna mjesta za vikend akciju!

Piše
Lea Čuveljak

Sep 04, 2016

Iako se kalendarski jesen opako bliži, ljetne temperature ne posustaju. Nije više špica sezone, ali još uvijek se lijepi i topli vikend može iskoristiti za odmor od učenja i ispita. 

Zašto da samo Česi i Nijemci uživaju u našem Kvarneru kad možete tamo stići za manje od 100 kn?

Novi

Prva destinacija s kojom ćemo vas upoznati, ako je već ne znate, je Novi Vinodolski. Ovaj mali gradić je kroz zadnjih par godina zaslužio ime Novi. Prije ste mogli šetati Novim da nikoga ne sretnete ili da nema baš nikakvog događanja osim ljetnog Karnevala i Ružice Vinodola.

Ove godine Novi je bio pun evenata. Svake srijede možete prošetati ulicama grada i uživati u uličnoj glazbi i postavljenim štandovima s domaćom hranom, maslinovim uljem, vinom i domaćim rakijama. Cijene su na nekim štandovima očekivane, a na nekima ipak turističke. Ono što nas je začudilo u nekim dijelovima grada su cijene slične onima u Dubrovniku. Običnu kavu s mlijekom (ako ste u centru grada) možete platiti i do 20 kn. Ako niste lijeni, prošetajte se malo niže i bit će duplo manje. Kvaliteta ista – bez brige.

Gdje su plaže i gdje se kupati?

Najpoznatija plaža Podbaran koja se nalazila odmah na ulazu u grad više ne postoji. Zamijenila ju je luka za brodove. Godinama se pričalo da će to tako biti, ali svejedno je bilo čudno za vidjeti. Eh, sad za sve nas lijene došlo je pitanje – gdje se kupati? Prošetali smo uz plaže na kojima su stijene, što su ujedno i najduže plaže uz sam grad. No, kako smo rekli, preljeni smo. Ipak, jedan dan smo se sramotili po tim stijenama – hodaš hrabro u japankama, a padaš još hrabrije.

novi vinodolski

Onda preostaje samo Gradska plaža, poznata kao Lišanj. E, tu je narod! Cijeli narod iz svih susjednih mjesta i brda. Na trenutak je izgledalo kao Zrće ili Vodice. Za ručnik gotovo da i nema mjesta, pa treba pričekati da se mmalo rrasčisti. Dok se to čeka, najbolje je popiti kavu u Long Beach Bar Novi Vinodolski  poznat kao Gljiva. U Gljivi je standard – muzika trešti i ekipa pleše. No, zanimljiviji je beach bar odmah pored – novootvoreni Hula Bar koji je moderno uređen, tik do plaže, s chill muzikom. Sve u svemu, po danu kafić po noći klub.Hula bar

Grad se ove godine stvarno potrudio s eventima. Tako je svaki tjedan organiziran neki koncert ili nogometna utakmica lokalnih skupina. Svakim danom kroz grad prolazi turistički vlakić kojim možete pregledati cijeli grad i ponešto naučiti o njegovoj povijesti ili znamenitostima.

Mladi se većinom okupljaju u baru Kaktus u samom centru grada koji pruža noćnu zabavu uz koktele i DJ-a ili na plaži Lišanj gdje se nalaze već spomenuti Hula bar i Long Beach bar.

Kaktus

Vožnja do Crikve

Samo 10 kilometara od Novog Vinodolskog nalazi se Crikvenica (10 minuta vožnje autom). Crikvenica je veći grad od Novog i zbog toga ima više sadržaja, ali i više turista. U centru grada nalaze se mnogobrojni kafići i fast food restorani. Ima veći izbor plaža i hotela. Mladi vole ovu destinaciju jer je blizu i ima mnogo mjesta za zabavu.

Crikva

Što je novo?

Najzanimljivija nova atrakcija ove godine je Zip line Kačjak. Za sve one koji vole iskušati nešto novo i ljubitelji su adrenalina ovo je prava stvar za njih.

ZippZip line ima dvije terase od kojih jedna završava na moru, a druga na kopnu. Zavežete se za čelično uže i spuštate se u more. Početna točka nalazi se 35 metara nadmorske visine a dužina samog spusta je 500 m.

Za sve one željne zabave na vodi Gradska plaža Crikvenice nudi sadržaje kao što su vožnja na gumenim bananama i kolutima, možete unajmiti pedaline ili uživati u Aqua parku.

Što  još nudi plaža?

U Crikvenici se ulaz u Gradsku plažu naplaćuje 15 kn.  Plaža je ispunjena sadržajima poput tobogana za djecu, ležaljkama, suncobranima i tuševima. Na svakom uglu možete pronaći kafić ili štand s hranom ili sladoledima. Isto tako, na plaži možete kupiti koktele za 15 kn.

Gdje izaći u Crikvenici?

Za sve one koji su željni noćne zabave i ljetnih partija možete posjetiti novi klub Palace Beach Bar. Ili već poznate klubove u samom centru ili na plaži kao što su Sabia, PUB, Bamboo beach bar i mnogi drugi.

Koju god destinaciju odaberete nećete požaliti. Ako se želite zabaviti, otići na kratko na more ili samo izaći negdje van i Novi i Crikva će Vas zabaviti. Svakako skupite ekipu i odmorite još malo.

Komentari