Otvoren je natječaj za najbolji dramski tekst

Piše
Dijana Šimunić

Dec 11, 2016

Tema ovogodišnjeg natječaja za najbolji dramski tekst je Klupa u parku, a prijave se šalju do 15. siječnja 2017. godine.

Nakon projekta Tespijada u sklopu kojeg je u travnju uprizoreno pet kraćih predstava, Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika raspisuje natječaj za kratke dramske tekstove, u sklopu 3. izdanja Dana Ogranka mladih HDDU-a u proljeće 2017. godine u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.

O natječaju

Tema ovogodišnjeg natječaja je Klupa u parku. Odabirom jedinstvene scenografije nastoji se postići povezanost tekstova, ali i jedinstvenost predstave. Dramske tekstove, čija se radnja odvija uokolo klupe u parku, dužine 10 do 20 minuta (okvirno 5-10 kartica) s dva do sedam likova autori moraju poslati do 15. siječnja 2017. godine na e-mail adresu omhddu@gmail.com.

Odabrane tekstove postavit će glumci i redatelji, članovi Ogranka mladih, krajem ožujka ili početkom travnja iduće godine. Autori odabranih tekstova i sami će aktivno sudjelovati u nastajanju predstave.

Dani Ogranka mladih HDDU-a

Koncipirani su kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca, kostimografa, scenografa i oblikovatelja svjetla široj javnosti, kroz kratke predstave, koncertna čitanja, izložbe, burzu mladih i kvizove. U sklopu Dana Ogranka mladih također se, kroz okrugle stolove i edukativne radionice, propitkuje položaj mladih dramskih umjetnika u Republici Hrvatskoj.

Ulaz na sve sadržaje Dana Ogranka mladih je slobodan, a sudjelovanje se odvija se na volonterskoj osnovi.

Više o samom natječaju nalazi se na Facebook stranici.

Komentari