Knin konačno dobio studentski dom

Piše
Iva Bucić

Dec 21, 2016

Knin je konačno dobio studentski dom, a osim toga vrata je otvorila i Narodna knjižnica, pa se ovaj mali grad konačno može nazvati studentskim.

U 53 sobe u domu Fra Lujo Marun, koji je nastao rekonstrukcijom i adaptacijom nekadašnjih vojnih skladišta, uselit će se 80 studentica i studenata Veleučilišta Marko Marulić. Na raspolaganju, među ostalim, imaju multifunkcionalnu dvoranu, dnevni boravak i praonicu, a gradnju doma s nešto više od 25 milijuna kuna financirala je Europska unija.

Ulaganje u policentrični razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj neophodna pretpostavka za društveni i gospodarski razvoj brojnih naših sredina, ali i osobni razvoj pojedinaca u tim područjima, poručio je ministar Pavo Barišić na otvorenju doma i Narodne knjižnice.

Taman na 125. rođendan, kninska Narodna knjižnica dobila je novi, suvremeni prostor, koji je smješten u sklopu kompleksa Studentskog doma. U knjižnici vam na raspolaganju stoji više od 50 tisuća naslova, a uređenje i opremanje novog prostora financirali su MZOS i Grad Knin.

Više pročitajte na stranici MZOS-a  i Narodne knjižnice

Komentari