Peti dan Devetih Dana Pešče

Piše
Diana Radobuljac

svibnja 31, 2016

Ovogodišnji Dani Pešče započeli su u subotu, 27. svibnja i trajat će do 4. lipnja. Program se odvija u Centru kulture na Peščenici te u knjižnicama Silvije Strahimir Kranjčević i Ivana Brlić Mažuranić, a cilj ove manifestacije je približiti kulturu stanovnicima Pešćenice i široj zagrebačkoj publici. 

Ukoliko još niste stigli na Dane Pešće ostalo vam je još malo vremena pa stoga požurite na mjesto prepuno kulture, zabave i iznenađenja. Program je vrlo raznolik pa će svatko pronaći nešto što ga zanima.

Za naše dame bit će zanimljiva knjižnica Ivana Brlić-Mažuranić gdje će se održati modna revija kroz koju će se pokazati moda kroz vrijeme. Također, tu ćete se moći upoznati s društvenim igrama Go i MIZI te razgledati izložbe interaktivnih slikovnica Milana Sachsa.

U Centru KNAP možete vidjeti kazališne uratke marljivih glumaca juniora, kao i izvrsnih amaterskih skupina, između ostalog i Teatra Gaudeamus, finalista ovogodišnjeg SKAZ-a, koji je na SKAZ-u osvojio publiku i žiri, ali i ulaznicu za državni Festival kazališnih amatera Hrvatske. Posjetitelji će moći uživati i u produkcijama glazbenih i plesnih studija, izložbi polaznika likovnog studija, nastupu razigranog dječjeg zbora Kikići, uvijek rado posjećenoj radionici namijenjenoj cijeloj obitelji Kreativna familija, ili pak zaplesati uz folklorno društvo Resnik te kao šećer na kraju, prepustiti se čarobnjačkim trikovima Leonarda Krakića.

Vikend u Centru KNAP upotpunit će hit-predstava Ja, Deda, komedija namijenjena bakama i djedovima, njihovoj djeci i unucima, zakazana za subotu 4. lipnja s početkom u 20 sati. U petak 3. lipnja nastupit će Hot Club Zagreb koji za tu večer biraju opuštajući ritam jazza, a u subotu će glazbena skupina Cinkuši, zvonari sreće pokazati kako na rijetkima razumljivom kajkavskom dijalektu spajaju etno i punk.

Svakako preporučamo da posjetite Dane Pešće i u ugodnoj atmosferi posvećenoj kulturnom uzdizanju upoznate i prepoznate ljude koji misle globalno, ali djeluju lokalno.

Cijeli program možete pogledati na webu.

Komentari