Tempera u tonovima budućih doktora

Piše
Antonia Hrgović

Apr 27, 2016

Doktore opće prakse, kirurge, pedijatre, psihijatre ili otorinolaringologe, od kojih ćete u budućnosti uzimati liječničke savjete, imate priliku vidjeti u muzičkom izdanju u subotu 30. travnja u 20 sati u Hrvatskomu glazbenom zavodu u Zagrebu, gdje nastupaju pod imenom Lege artis.

Pjevački zbor studenata Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lege artis ovim povodom slavi svojih pet godina postojanja, u čemu će im se pridružiti kolege s Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci i njihov zbor Axis i jazz te orkestar Greenhills boys pod vodstvom prof. dr. sc. Brune Barišića.

Tridesetak entuzijastičkih studenata koji su prije pet godina okupirali predavaonicu Klinike za ortopediju kako bi održali svoju prvu probu, vjerojatno nije očekivalo da će dogurati sve do ovdje. No, već mjesec dana nakon njihova okupljanja imali su svoj prvi nastup na Danu fakultetu, nakon čega su uslijedila pojavljivanja na raznim kulturnim, humanitarnim i, naposljetku, samostalnim koncertima.

Njihov trud je prepoznat, pa se tako Lege Artis može pohvaliti Posebnom Rektorovom nagradom iz akademske godine 2012./2013. Zbor je od 2014. pod umjetničkom i dirigentskom palicom Ive Jarić, studentice Muzičke akademije u Zagrebu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Sa studentom Tonijem Frgačićem kao predsjednikom zbora, studenti su ti koji od samoga početka organiziraju i vode zbor, a više o njegovom ustrojstvu i drugim detaljima, možete pogledati na Facebooku.

Preko Tempere, Vrime da se pomirim sa svitom, Kad mi dođeš ti sve do Fields of gold ili Don’t you want somebody to love, poslušajte kako to zvuči kad se raspjevaju doktori.

Ulaz je besplatan, ali je broj ulaznica ograničen! Preuzimanje ulaznica moguće je na blagajni Hrvatskoga glazbenoga zavoda.

Foto: Facebook

Komentari