Promenadni koncerti u Botaničkom vrtu i 6. Tjedan botaničkih vrtova

Piše
Diana Radobuljac

Apr 27, 2016

Uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski organiziraju promenadne koncerte četvrtkom, Zadnji će se održati u četvrtak, 28. travnja, a u svibnju počinje 6. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.

Promenadni koncerti Botaničkog vrta koji se održavaju svakog četvrtka u travnju predstavljaju Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski – sekcija Renesansni ansambl, Mješoviti pjevački zbor Bohemia, Hrvatsko obrtničko kulturno umjetničko društvo Sloboda i Vokalni ansambl Domenike iz Svete Nedelje.

Na 6. Tjednu botaničkih vrtova koji će se održati od 9. do 15. svibnja, isticat će se važnost prirode i zelenila. Svi ste pozvani posjetiti Botanički vrt, uživati u ljepotama prirode i nakratko se odmaknuti od buke i asfalta.

botanički vrt

Sva događaja su besplatna, ali se prethodno treba predbilježiti na adresama vrtova koje namjeratavate posjetiti. Svečanost otvaranja Tjedna bit će 9. svibnja u Farmaceutskom botaničkom vrtu Fran Kušan Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu povodom 70. rođendana Vrta.

Pozvani ste da u što većem broju ovog četvrtka poslušate posljednji promenandni koncert u Botaničkom vrtu i da se u Tjednu botaničkih vrtova opuštate u gradskom zelenilu, ako već niste oni sretnici koji će za vikend pobjeći od grada.

Sve detalje i program možete pronaći na webu Hrvatskog botaničkog društva. 

Komentari