Sveti Duje i Međunarodna veslačka regata

Piše
Diana Radobuljac

Apr 27, 2016

Uoči Dana grada Splita, 30. travnja i 1. svibnja održat će se 15. Međunarodna veslačka regata Sveti Duje. Na poznatoj sportskoj manifestaciji nastupit će najbolji osmerci Oxforda i Cambridgea.

Na konferenciji za medije u Gleriji Meštrović 26. travnja predstavljen je program 15. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Govore su održali Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, Toni Gamulin, direktor regate, Mirko Ivančić iz Hrvatskog veslačkog kluba i mnogi drugi.

Rektor Šimun Anđelinović istaknuo je kako je sport vrlo važan dio akademske zajednice i života studenata. Podržao je poticanje ovakvih i inih natjecanja koja bi Split istaknula kao poželjno mjesto studija.

Detaljan program regate i svih natjecatelja iznio je Toni Gamulin. Iako se najviše govori o ekipama Cambridgea i Oxforda na natjecanju će nastupiti i ekipe iz Zagreba, Rijeke, Dubrovnika, Wroclawa, Aachena, Pavije, Krakowa, Novog Sada, St. Petersburga i Budimpešte.

Kao šećer na kraju predstavljen je i Lighthouse disco, party na gatu Sv. Nikole gdje se i natjecatelji i publika nastavljaju zabavljati do dugo u noć. Svi ste pozvani na party koji će se održati 30. travnja s početkom u 21 sat.

Cijeli članak možete pročitati na web stranicama Sveučilišta u Splitu.

Komentari