Počinje Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata

Piše
Iva Bucić

Apr 20, 2016

Predvorje Nacionalne sveučilišne knjižnice ugostit će sutra i prekosutra, 21. i 22.  travnja, šesti Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata.

Ovogodišnji je skup posvećen okupljanju podataka i digitalne građe. Prvog ćete dana moći poslušati niz predavanja ali i baciti oko na postereske izloške, koji će predstaviti neke od provedenih projekata i istraživanja.
Drugog ćete dana skupa imati prilike poslušati izlaganja o financiranju projekata iz fondova EU. Za znanstvene i kulturne ustanove bit će organizirana i specijalizirana radionica na tu temu.

Festival promiče digitalizaciju kao sredstvo za osiguranje dostupnosti kulturne i znanstvene baštine, ali i stjecanje novoga znanja, istraživanje, obogaćivanje kulturnog identiteta, zabavu, poticanje kulturnog turizma, povezivanje i inovativno korištenje tehnologije u kulturi, znanosti i obrazovanju.

Dakle, svi oni koji se pronalaze u području digitalizacijske kulturne i znanstvene baštine te kulture, znanosti, umjetnosti i informacijsko-komunikacijskih tehnologija budite sutra u 9 sati u NSK-u. Raspored možete pogledati ovdje.

Komentari