15. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2017

Piše
Lorena Sikavica

Aug 09, 2017

Međunarodna izložba inovacija ARCA, koja će održavati od 19. do 21. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organizira se 15. puta s ciljem predstavljanja inovacija i najinovativnijih projekata nastalih u Hrvatskoj i svijetu. 

Izložbu organizira Udruga inovatora Hrvatske kako bi se javnost upoznala s proizvodima, projektima i tehnologijama koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institucijama u području strojarstva, elektrotehnike, informatike i medicine te drugih prirodnih i tehničkih znanstvenih područja.

Na prošlogodišnjoj, 14. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, izniman su uspjeh ostvarile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Deset fakulteta koji djeluju u sastavu Sveučilišta u Zagrebu predstavilo je na Izložbi ukupno 19 inovativnih projekta, osvojivši pritom četiri zlatne, četiri srebrne i pet brončanih medalja te veliku nagradu Grand Prix.

Iznimni uspjesi sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na prošlogodišnjoj međunarodnoj izložbi ARCA pokazatelj su da se povezivanjem gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom te korištenjem znanstvene i istraživačke innfrastrukture značajno može osnažiti konkurentnost hrvatskoga gospodarstva i pridonijeti razvoju Republike Hrvatske.

U cilju bolje povezanosti s gospodarstvom te poticanja inovativnosti, Sveučilište u Zagrebu i ove godine poziva svoje sastavnice na sudjelovanje na 15. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA kako bi se domaćoj i međunarodnoj javnosti predstavili sveučilišni inovativni projekti.

Detaljnije informacije i prijavnica za sudjelovanje na 15. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA dostupne su ovdje.

Komentari