Projekt “Kratki spoj” povezao zagrebačke studente

Piše
Petra Haleš

Dec 06, 2018

Interdisciplinarni projekt “Kratki spoj” direktno se veže uz Device_art festival u sklopu kojeg će se danas predstaviti u Galerija Šira u 19 sati, a zatim u MSU Zagreb te u Splitu i Rijeci, također kao dio festivalskog programa.

Galerija Šira, posvećena izlaganju radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, za vrijeme trajanja projekta postaje eksperimentalnim umjetničkim laboratorijem u kojem studenti prolaze kroz proces interdisciplinarnog istraživanja, izvedbe i izlaganja umjetničkog rada koji spaja umjetnost i tehnologiju.

Studenti Akademija likovnih umjetnostiFER te Odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajednički su osmislili koncept umjetničkog rada i izložbe vođeni temom ovogodišnjeg Device_Art festivala “Strojevi nisu sami“.

U projektu sudjeluju: Katarina Bogataj, Sara Brašnović, Andrea Cihlar, Robert Čiček, Josip Drdić, Magdalena Komar, Lorena Lončar, Janko Matošević, Jurica Mlinarec, Marianna Nardini, Matija Plavčić, Tara Beata Racz, Adriana Sudarić, Mihaela Zajec.

Proces rada mentoriraju Iva Ćurić, asistentica na nastavničkom smjeru Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Igor Brkić, dugogodišnji član Radione, prvog hrvatskog makerspacea, Tvrtko Mandić, postdoktorand na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a te Luja Šimunović i Klara Petrović, kustosice udruge KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Izložbu ćete nakon otvorenja moći pogledati svakim radnim danom od 11 do 20 sati i subotom od 11 do 13 sati.

Najveće događanje u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti u Hrvatskoj!

Šesto izdanje međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija održat će se u Splitu, Zagrebu i Rijeci od 07. prosinca 2018. do 03. veljače 2019. Središnje događanje festivala je izložba “Strojevi nisu sami” koja će se otvoriti 18. prosinca u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u 19 sati. Na izložbi će sudjelovati 25 međunarodna umjetnika s 21 radom.

Veličina produkcije ovogodišnje će izdanje festivala ubrojiti među najveća događanja u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti u Hrvatskoj u posljednjih 10 godina, i učvrstiti poziciju Zagreba i Hrvatske na globalnoj umjetničkoj mapi. Izložbu “Strojevi nisu sami” kustoski je konceptualizirao međunarodno poznati kustos i profesor medijske umjetnosti ZHANG Ga.

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti, a organizira ga udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Komentari