Škola narodnog zdravlja Medicinskog faksa slavi svoj dan

Piše
Dijana Šimunić

Nov 28, 2016

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar osnovana je 1927. godine, a danas je znanstveno‐nastavna podružnica Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Dan Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta u Zagrebu obilježit će se u srijedu, 30. studenoga, u 14 sati. Znanstveno‐nastavna podružnica Fakulteta koja ustrojava, izvodi i promiče nastavu na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima medicine i sestrinstva te poslijediplomskim specijalističkim i doktorskim studijima proslavit će 89 godina svoga postojanja.

Škola provodi znanstveni i stručni rad te različite oblike stručnoga i znanstvenoga usavršavanja djelatnika u znanstvenim, zdravstvenim i drugim ustanovama, ponajprije s područja javnog zdravstva.

O školi

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar osnovana je 1927. godine, a danas je znanstveno‐nastavna podružnica Medicinskog fakulteta.

Na programu škole rade suradni centri Svjetske zdravstvene organizacije (WHO Collaborating Centre). Taj naslov se dodjeljuje odjelu pojedine ustanove kao priznanje za aktivnu suradnju na programima što je dodatni doprinos njezinoj međunarodnoj prepoznatljivosti. Svojom znanstveno-istraživačkom, stručnom djelatnošću, diplomskom i poslijediplomskom izobrazbom kao i programima trajnog usavršavanja razvija vrhunske stručnjake, metode te norme sa svrhom podizanja razine zdravlja pučanstva.

Više informacija nalazi se na linku.

Komentari