Selfie stick je prošlost! Pocket drone budućnost!

Piše
Maja Baričević

Dec 07, 2016

Kako smo već navikli na svakodnevni rast i razvoj tehnologije vjerujemo da će vas oduševiti ovo malo čudo tehnologije. Napokon će i onaj koji je uvijek bio iza kamere biti na fotkama!

Pocket drone ili džepni dron je vaš privatni mali satelit. Ovo stvarno zvuči kao dio nekog futurističkog  filma. Velik je taman toliko da ga spremite u torbicu ili u džep. Upravlja se aplikacijom vašeg pametnog telefona. Ova pametna mala spravica dolazi s baterijom koja je nadopunjiva i puni se običnim punjačem.

Na tržistu možete naći jeftinije verzije, ali i one koje ćete masno platiti. Cijene ovih simpatičnih naprava variraju od 16-tak američkih dolara za one jednostavnije modele dok ćete za bolje opremljene modele izdvojiti i više tisuća dolara. Skuplji modeli opremljeni su dodatnim kamerama osjetljivim na pokret, mogućnost prepoznavanja lica i snimanje u stvarnom vremenu bez kašnjenja.

Jedan od novčano pristupačnijih modela koji smo pronašli košta 399 dolara, a ima sasvim solidne funkcije. Od prepoznavanja gesta, prepoznavanja lica do mogućnosti glasovnih kontrola i navigacije. Ovaj dron može letjeti unutar kuće i vrlo je stabilan. Ima više načina snimanja i slikanja. Snimke može raditi u realnom vremenu, a slikati može kontinuirano ili s namještenim vremenom slikanja.

Više se ne morate mučiti s namještanjem kutova snimanja ili fotografiranja. Ne morate nositi selfie stick kako bi u sliku ušli svi vaši prijatelji. Od sada imate više zabave za sve!

Izvor: Engadget, Dronethusiast

Komentari