Otvoren Muzej realnosti u Zagrebu

Piše
Kristina Jelić

Dec 12, 2016

Zagrebački Muzej realnosti danas, 12. prosinca, točno u podne, otvorile su predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu Valentina Otmačić i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić. Donosimo vam kratki izvještaj i fotke s otvorenja.

Drugu godinu zaredom u organizaciji UNICEF-a Muzej iluzija u Zagrebu pretvorio se u Muzej realnosti, u kojem je uz pomoć interaktivnih eksponata prikazana stvarnost najugroženije djece. Ovogodišnje izdanje donosi nove interaktivne eksponate koji nude uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a u fokusu se nalaze aktualne teme.

muzej-realnosti-zg-2

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija UNICEF će u Muzeju realnosti i ove godine prikazati stvarnost najugroženije djece te svim posjetiteljima osigurati realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je veliki broj djece.

Ulaskom u Muzej realnosti posjetitelji će tako imati prilike ući u UNICEF-ov vremeplov i upoznati se s postignućima za djecu u zadnjih 70 godina, s Ewanom McGregorom posjetiti selo u Keniji, kročiti u rudnik zlata u kojem rade djeca, zaigrati računalnu igru za slijepe i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki. Također, moći će otvoriti i vrata sobe gladi, pogledati kako izgleda škola nakon uragana, pokušati naći izlaz iz medijskog labirinta i čuti beskonačna svjedočanstva o traumama koje je teško zaliječiti.

unicef_mr2016_djecja-paraliza

Posjetitelji Muzeja moći će saznati što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Postav je moguće razgledati svakim danom od 9 do 22 sata, sve do 18. prosinca.

Photo galerija (6 slika)

Fotografije: Marija Gašparović

Komentari