Upravni sud odbacio tužbu FFZG-ovaca

Piše
Iva Bucić

Dec 13, 2016

Tužbu protiv Senata podnijela je Inicijativa članova Fakultetskog vijeća s Filozofskog fakulteta zbog poništavanja izbora za Studentski zbor i povlačenja studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću.

Doduše, Upravni sud u Zagrebu odbacio je tužbu protiv Senata Sveučilišta zbog proceduralne greške, a ne zato što je neutemeljena. Naime, u obrazloženju napominju kako izbor studentskih predstavnika nije upravni akt, pa se onda ni ne može pokrenuti upravni spor. Zanimljivo je primijetiti kako su na web stranicama Sveučilište u Zagrebu naveli imena dvadeset studenata i profesora koji su  potpisali tužbu Inicijative članova i zamjenika članova vijeća Fakultetskog vijeća.

Nezadovoljne studente i profesore s Filozofskog danas je dočekalo još loših vijesti. Naime, nekoliko stotina prosvjednika u povorci podrške studentima i profesorima na FFZG-u okupilo se ispred zgrade Sveučilišta, gdje je u započinjala sjednica Senata. Na sjednici je Senat odlučio da Željko Holjevac ostaje u funkciji obnašatelja dužnosti dekana, a to su objasnili činjenicom da se zadnja sjednica Fakultetskog vijeća, na kojoj se odlučilo o pokretanju postupka razrješenja v.d. dekana, nije održala legalno jer Vijeće nije zastupalo u propisnom sastavu.

Prosvjednici su danas od rektora Damira Borasa tražili da dopusti studentskim predstavnicima sudjelovanje na sjednici Senata, na što je on i pristao, no studenti na sjednici nisu imali pravo glasa. Zato pravo glasa večeras imaju svi zainteresirani, 215.plenum u D2 dvorani počinje u 20 sati, a pričat će se o novoj blokadi.

Više informacija o plenumu potraži ovdje, a na ovoj adresi saznaj više o odluci Upravnog suda.

Na Filozofskom se sprema buran utorak

Komentari