Sveznajući Strijelac i kako se nositi s njim

Piše
Branka Kovač

Dec 08, 2016

Ako imate problema s nekim prepotentnim pametnjakovićem, proučite energiju Strijelca. Naporan je, žestok, ali nas trenira da ostanemo vjerni sebi.

Svi smo mi ponekad kolateralne žrtve nekog pametnjakovića, sveznalice. Energija Strijelca se zna razmahati u mesijanski poriv da ljudima prenese istinu. Tada Strijelac ne sluša nikoga, jer on je najpametniji. I traži da svi slušaju samo njega, jer jedino on donosi pravo znanje.

Oprez – Energija Strijelca

Osobe rođene sa Suncem u Strijelcu nisu jedine u ovoj kategoriji. Energija Strijelca se može skrivati i u sanjivoj Ribi, osjećajnom Raku, pedantnoj Djevici… Sve ovisi o ostatku natalne karte. Ali lako je prepoznati tko u vašem okruženju nosi energiju Strijelca – to je onaj koji je pravedan, puno zna i ne prihvaća baš tuđa mišljenja kao ravnopravna. Svi smo mi jednaki. Ali Strijelci su pametniji.

strijelac

Razumijevanje Strijelca

Nije Strijelac kriv ako je ograničen. Njegov je životni put prelaziti granice. On je uvijek u procesu osvajanja novih teritorija, postavljanja granica, obrane tih granica, te onda prelaženja tih istih granica da bi osvojio nešto novo. To je proces učenja i usvajanja znanja. Istražimo, postavimo tezu, obranimo tezu. Krenemo dalje u istraživanje. Nekada će novo istraživanje pokazati da je neka od starih teza neistinita. I tada trebamo priznati da smo bili u krivu. Nije ni Strijelcu lako. Slobodno ga provocirajte, propitujte, pokažite mu ako negdje griješi. Neće biti sretan, ali to je za njegovo dobro.

Darovi koje nosi

Morat ćete izgraditi veliku snagu karaktera da se suprotstavite takvoj osobnosti. Sveznalice nas prisile da izrazimo svoje mišljenje i da ne odustajemo ni pod najgorom paljbom. Jer to oni imaju pripremljeno – topništvo, artiljeriju, konjanike spremne da izjure na nas i testiraju naš integritet. Moramo biti uvjereni u ono što govorimo, stajati iza svojih riječi. Jer vatreni i pravedni Strijelac će nanjušiti slabost, laž, dvoličnost. A onda smo gotovi. Možda je teško priznati, ali Strijelac od nas čini bolje ljude.

strijelac

C’mon baby light my fire

Vatra izvana budi vatru iznutra. Žestoka osoba budi našu žestinu i ne dopušta nam da spavamo. Traži od nas da ostanemo u integritetu, vjerni sebi, da živimo život na svoj jedinstven način, bez obzira na to što će selo reći. Kada oni zabrazde vjerujući da su bogovi – hoćemo li mi ostati u istini, i toj vatri u lice reći da je lakrdija, laž? Imamo li snagu za to?

Strijelac – ljubav prema cijeloj kreaciji

Komentari