Aaron Paul – Od junkieja do sektaša

Piše
Antonia Hrgović

svibnja 02, 2016

Ako ste bili fan serije Breaking Bad, jeste li se zapitali gdje je danas jedan od njegovih glavnih protagonista? Bryan Cranston je već debitirao u domeni komercijalnog uspjeha kao Malcolmov tata i nedavno je bio nominiran za Oscara za Trumba. No, što se događa s njegovim partnerom iz meth lab-a, Aaronom Paulom?

Hrvatskog prijevoda Na putu prema dolje (koji nema ni približno tako badass prizvuk kao originalan naziv), pod redateljskom palicom Vincea Gilligana, serija je od samog početka zaokupila publiku i u svih svojih pet sezona emitiranja (2008.-2013.) nije se nimalo izlizala. Kroz praćenje odnosa između sredovječnog profesora kemije (Yo, Mr. White!), koji postaje proizvođač metamfetamina, i mladog uličnog narkomana, serija se sa svojim protagonistima okitila brojnim nagradama među kojima je nekoliko Emmyja, Zlatni Globus za najbolju TV seriju i Critics’ Choice. Na što bi Aaron Paul, u ulozi (vjerojatno svog života) Jesse Pinkmana, narkomana meka srca i sitnog dilera, samo zaurlao u svom stilu: Yeah, bitch!

Ali, danas mu tako nešto ne bi bilo dopušteno.

Kao obiteljskom čovjeku i pripadniku fiktivne religijske sekte slične scijentologiji (Meyerism), jedino što mu je više zabranjeno od takvog, u ovom slučaju, devijantnog ponašanja je bilo kakva vrsta dvojbe, za što je cijena izbacivanje iz sekte od strane obitelji i od drugih loved ones. Barem je takva njegova uloga Eddieja u novoj seriji The Path (koje još nema u hrvatskom prijevodu), za koju je Paul inspiraciju crpio iz osobnog iskustva odrastanja uz oca baptističkog svećenika.

Scenarij, napisan iz ženskog pera Jessice Goldberg (Parenthood), prvi je kojeg je Aaron Paul nakon završetka snimanja Breaking Bad-a, tj. nakon Pinkmana, uzeo u ruke, no isprva ga je odbio, da bi ga tek sad prihvatio. Nakon Breaking Bada pojavio se između ostalog u filmovima Triple 9 i Eye in the Sky te je posudio glas liku iz američkog crtanog sitcoma BoJack Horseman. Nije loše za bivšeg narkića.

Najave i priče o navodnom spin-offu na njegov lik iz Breaking Bada se nisu pokazale više od neistinitih navlakuša. Ali, zato nostalgičari mogu uživati u uspješno realiziranoj opciji spin-offa, Better Call Saul, gdje glavnu ulogu tumači lik obožavateljima dobro poznatog ljigavog (no, povremeno dobronamjernog) odvjetnika Saula Goodmana, čiji je način odvjetničkog angažmana najbolje opisan Pinkmanovim riječima: What good is being an outlaw when you have responsibilities? (Tu začudo nije dodao bitch na kraju.)

 

Izvor: inverse.com

Naslovna fotografija: Wikipedia

Komentari