Fox in the box: Ekipa portala x-ica.com uhvaćena in flagranti

Piše
Nikolina Oršulić

Apr 28, 2016

Okušali smo se u ulozi lopova u potrazi za dijamantima koje je Mr. Pig sakrio u sefu Centralne banke. A kako nam je išlo, prosudite sami!

Predsjednik Erdogan, regulacija prometa i vremenski uvjeti jučer na putu prema Ulici kneza Mislava 14 nisu nas nimalo zanimali, sve misli bile su usmjerena na ono što će se dogoditi u toj sobi koja je bila rezervirana za naš prvi pokušaj pljačke.

Renata MatošinaPokisli i promrzli žedno smo upijali sve upute koje nam je s velikim entuzijazmom izrekla Renata Matošina, vlasnica zagrebačkog roomescapea koji je nedavno promijenio ime u Fox in the box.

U ovoj igri morate se oslanjati na svoje suigrače jer ako vama u tom trenutku nešto nije jasno, ne znači da oni nisu na tragu nečega. U sobi ćete saznati puno o samima sebi, ali i o svojim suigračima. Iznad svega, bitan je timski rad, rekla nam je srdačna vlasnica pripremajući nas za veliku avanturu.

Pogledali smo kakve sve vrste lokota postoje, ali pogledi su nam sve više bježali prema vratima te čuvene sobe iza koje se krije veliki mentalni izazov.

IMG_5777 (Small)

I odjednom, vrata za nama su se zatvorila! Krenulo je! Razgledavamo svi na sve strane, čučimo, klečimo, opipavamo, sve nam je sumnjivo i ništa nam nije jasno. Prvi ključić je otkriven!

Photo galerija (11 slika)

Gubimo se u moru sugestivnih znakova, tragovi nam se otkrivaju, ali zaista, zaista puno mozgamo kako bi sve te puzzle posložili i došli do rješenja. Napetosti pridonosi i zaštitar koji se odlučio prošetati po uredu Mr. Piga. Skriveni po uredu prikrivamo lupanje srca prigušenim smijehom i jedva čekamo da njegova šetnja završi kako bismo i dalje pokušavali probiti šifru do sefa.

IMG_5754 (Small)

Sve smo uigraniji, ali vremena je sve manje, a policija samo što nije banula. Konačno ulazimo u sef! Ali… tu tek počinje prava borba s vremenom, upitnici se roje nad glavama, sirena zavija sve jače. I… dijamanti divno svjetlucaju, ali nažalost ne u našim džepovima, već pod svjetiljkama policije koja nas je ulovila in flagranti.

4

Nadamo se da ćete vi biti bolji lopovi od nas, ali ne bi bilo loše da poslušate savjet vlasnice da se prvo okušate u nekim mrvicu manje zahtjevnim sobama jer ova je, kaže nam Renata, jedna od najtežih roomescape igara u Europi. Mi se uvjerili! Držimo fige ekipi Katarine Dukić koja je osvojila besplatan kupon u našem izazovu!

Spasili smo svijet od zombija: RoomEscape nas je očarao

Sve aktivnosti Fox in the box ekipe možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Komentari