Europski biciklistički izazov: Vozi za Zagreb!

Piše
Iva Bucić

svibnja 02, 2016

Frustrirajuće gradske gužve i krcate tramvaje figurativno i doslovno možete zaobići na dva kotača. Pa ako već pedalate ulicama metropole, skinite na vaše pametne telefone aplikaciju Cycling365 i vozite za Zagreb i za Europski biciklistički izazov!

Ove se godine, naime, po peti put organizira Europski biciklistički izazov. Od 1. do 31. svibnja zbraja se svaki kilometar koji biciklisti pojedinog grada prijeđu. Pobjednik je onaj grad koji, razmjerno broju stanovnika, skupi najviše kilometara.

Kada je prije četiri godine izazov organiziran prvi put, odazvalo se tek sedam gradova. Ove će se godine, međutim, pedalati u čak 52 grada. Prošle su se godine Zagrepčani natjecali po prvi puta i s odvoženih 31 315 kilometara zasjeli na 15. mjesto.

Cilj svibanjskog pedaliranja jest smanjiti razinu ugljičnog dioksida u gradovima, te promovirati bicikliranje gradskim ulicama. Kilometraža se mjeri preko aplikacije Cycling365, a na ovom linku saznajte kako prijeđene kilometre unositi ako nemate pametni telefon.

Podmažite amortizere, napumpajte gume i ovog svibnja pridonesite čišćem i zdravijem Zagrebu.

Detalje potražite na webu Europske komisije.

Komentari