Tramovci se vraćaju nakon preduge pauze

Piše
Iva Bucić

Apr 05, 2017

Nakon predugih 14 godina pauze, Tramovci se neočekivano vraćaju na scenu. Doduše, za sada najavljuju samo jedan koncert kojeg su zakazali, a kada nego 11. studenog.

Target i General Woo udarili su  krajem 90-ih temelje hrvatskog repa i skoro ga izvukli iz undergrounda, no vjerojatno nisu ni svjesni koliko su visoko postavili letvicu za sve buduće hrvatske repere. Sve i da pauziraju još 14 godina, ni to ne bi bio dovoljno da netko odrepa nešto bolje od Kaj ima lima ili Nit života.

Tram 11 prvi se put javnosti predstavio 1997. godine s pjesmom Hrvatski velikani, objavljenoj u kompilaciji Blackout Project: Project Impossible. To je bio početak ere hrvatskog repa. Svoj prvi album, Čovječe, ne ljuti se izdali su dvije godine kasnije, a godinu dana nakon toga objavili su Vrućinu gradskog asfalta. Nakon jedina dva albuma objavili su i kompilaciju Tajna crne kutije, koja je svjetlo dana ugledala 2003. godine.

Tramovci u Dom sportova stižu 11. studenog, a karte su od danas u prodaji po cijeni od 80 kuna. Ako se ne rasprodaju – a teško je vjerovati da neće, s obzirom na bezbrojne generacije koje su Tramovci odgojili – karte će na dan koncerta koštati 100 kuna. Ulaznicu možete nabaviti na sljedećim adresama:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Komentari