Humanitarni koncert “Zajedno smo glasniji”

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 16, 2018

„Zajedno smo glasniji“,  humanitarni koncert u organizaciji udruge Rotaract Club Zagreb 1242 u suradnji sa Zagrebačkim klubom laringektomiranih održat će se 21. svibnja s početkom u 19:30 sati u Hrvatskom institutu za povijest te vam donijeti priču o laringektomiranima te o njihovom zboru Optimisti.

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, najčešće zbog karcinoma grla, izgubile svoj prirodni način govora. Zahvaljujući usvajanju nadomjesnog govora većina laringektomiranih uspješno se sporazumijeva s okolinom, no put ponovnog učenja govora često je izuzetno težak. Od karcinoma grla godišnje samo u Hrvatskoj oboli više od 300 osoba, no zbor Optimisti Zagrebačkog kluba laringektomiranih dokazao je da je moguće ostvariti nešto naizgled nezamislivo – pjevanje bez glasnica.

Ulaznice

Redovna cijena ulaznica je 150 kuna, a za studente, umirovljenike i članove Rotaract klubova 80 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti rezervacijom putem maila ili na Facebook stranici eventa te uplatom na donacijski račun ili na licu mjesta pola sata prije početka koncerta.

Prihodi od ulaznica, koje su u prodaji, kao i dobrovoljnih donacija ići će za potrebe zbora Optimisti i Zagrebačkog kluba laringektomiranih.

Rotaract klub Zagreb 1242 je osnovan s ciljem promicanja humanitarnog rada, etičkih vrijednosti i prijateljstva. Dio je globalnog pokreta mladih ljudi koji pokušavaju kroz aktivan angažman svojim radom pomoći zajednici i pridonijeti boljitku društva.

Komentari