Važnost financijske pismenosti za učenike i studente

Piše
Ana Leko

Jun 12, 2016

Institut za razvoj obrazovanja organizira Okrugli stol na temu Važnost financijske pismenosti za učenike i studente na kojem će biti riječi o stanju i trendovima financijske pismenosti mladih u Hrvatskoj.

Okrugli stol Važnost financijske pismenosti za učenike i studente održat će se u četvrtak, 16. lipnja, od 14 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Osim Okruglog stola, predstavit će se i rezultati projekta Financijska pismenost za nastavak obrazovanja.

Predstavljanje je namijenjeno profesorima, pedagozima, ravnateljima, učenicima i studentima te svima ostalima koji žele sudjelovati u diskusiji o stanju i trendovima financijske pismenosti mladih u Hrvatskoj i upoznati se s rezultatima projekta.

Projekt Financijska pismenost za nastavak obrazovanja financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta putem Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016.

Projekt je pokrenut u svrhu povećanja financijske pismenosti srednjoškolaca, posebno onih nepovoljnog socio-ekonomskog statusa te učenika strukovnih programa. Proveden je u suradnji s partnerskim srednjim školama u Glini, Petrinji i Novoj Gradišci, gdje su putem dvije edukativne aktivnosti učenici trećih i četvrtih razreda i nastavnici savladali osnove financijskog planiranja za studij. Rezultat ovog projekta je brošura proizašla iz održanih radionica u sklopu projekta, koja će biti predstavljena i distribuirana na događanju.

Program predstavljanja:

  • 14:00 – 14:20

Uvodna riječ i predstavljanje projekta Financijska pismenost za nastavak obrazovanja

Matija Sinković, Voditelj projekta, Institut za razvoj obrazovanja

  • 14:20 – 14:30

Iskustva iz provedbe i predstavljanje rezultata projekta – brošure

Maja Balen, Članica projektnog tima, Institut za razvoj obrazovanja

  • 14:30 – 15:30

Okrugli stol na temu: Važnost financijske pismenosti za učenike i studente
Moderator:  Matija Sinković, Institut za razvoj obrazovanja
Sudionici: dr.sc. Maja Vehovec, Ekonomski institut, Zagreb
Marina Ralašić, Štedopis
Predstavnik učenika i/ili studenata

  • 15:30 – 16:00

Završetak događanja uz kavu i umrežavanje svih sudionika predstavljanja

Svi koji žele sudjelovati trebaju se najaviti putem registracijskog obrasca dostupnog na poveznici.

Sve detalje možete pronaći na web stranicama Instituta za razvoj obrazovanja.

Komentari