Večer balkanskog jazza u Saxu

Piše
Lorena Sikavica

Oct 03, 2017

Sax će u četvrtak, 5. listopada ugostiti  Zagreb Balkan Jazz Band i Balkalar, dva benda koji njeguju tradicionalnu balkansku glazbu uz veliki utjecaj jazza, ali i drugih srodnih žanrova.

Zagreb Balkan Jazz Band

Zagreb Balkan Jazz Band je peteročlani sastav iz Zagreba. Skladbe koje su godinama živjele po čađavim mehanama Balkana, bend donosi do ušiju i srca urbane publike rafiniranog glazbenog ukusa. Tako ćete imati priliku poslušati romsku, makedonsku, bugarsku, rumunjsku glazbu i sevdah sa svim njihovim glavnim karakteristikama, s izvornim trilerima i čudesnim ritmovima, no obogaćene elementima jazza i zapadne glazbe.
Specifičnost benda je i to da izvodi i autorske stvari u istom stilu što doprinosi još većoj zanimljivosti repertoara. Ovom prilikom premijerno će izvesti i tri nove autorske pjesme!
Bend čine:
Antonio Vrbički: harmonika
Aleksandra Namjesnik: vokal, cajon
Igor Ivanović: gitara
Leopold Stašić: violina
Dubravko Jantolek: kontrabas

Balkalar

Balkalar je mladi zagrebački ethno/gypsy sastav osnovan u rujnu 2016. Obrađuju tradicionalnu glazbu prvenstveno Balkana, ali i drugih krajeva svijeta. Nastupili su već po mnogim klubovima i ostalim koncertnim prostorima u Zagrebu, pa sve do jadranske obale. Čine ga Pavle Kladarin na kontrabasu, Marko Palanović na gitari, Irma Bulaja na violini i Ivan Judaš na djembeu.

fotka Balkalar

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji je 25 kuna i mogu se kupiti u klubu u utorak (od 19 do 23 sati) odnosno srijedu (od 19 do 23 sata). Na dan koncerta koštat će 35 kuna.

Komentari