Volonterske aktivnosti za studente na razmjeni

Piše
Ana Leko

Nov 04, 2016

Idućeg tjedna počinje SocialErasmus Week u organizaciji ESN Zagreb gdje vas očekuje večera u mrklom mraku, posjete pučkoj kuhinji i domu za nezbrinutu djecu te odlično društvo!

Od 7. do 13. studenog zagrebačka sekcija internacionalne studentske udruge ESN (Erasmus Student Network) organizirat će različite aktivnosti u sklopu SEW-a (SocialErasmus Weeka) na nekoliko lokacija u Zagrebu.

SEW će započeti u ponedjeljak, 7. studenog, s večerom u mraku. Cilj večere je osvještavanje studenata na razmjeni o problemima slijepih i slabovidnih. Sudionici večere će piti, jesti i družiti se zavezanih očiju, a osim večere će morati riješiti par jednostavnih zadataka bez mogućnosti da vide išta.

sew_esn_zg

Studenti će također za vrijeme SEW-a posjetiti pučku kuhinju u Jukiećvoj, dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj, osnovnu školu Ivan Merz i dom za starije i nemoćne osobe Maksimir. Kroz radionice će se upoznati sa svakodnevnicom ljudi u navedenim ustanovama te će imati priliku pomoći kroz fizički rad, dijeljenja svog iskustva i druženje.

Cilj SEW-a je pokazati dodatnu vrijednost volontiranja kao dio iskustva mobilnosti. SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Osim toga, studenti sa studentske razmjene koji sudjeluju u SE aktivnostima imaju veće šanse da prošire svoje znanje o drugim kulturama. Također, oni pokazuju drugima da se studentska mobilnost ne sastoji samo od putovanja ili zabava, već i aktivnog volontiranja i integracije s lokalnom zajednicom, izjavio je Josip Golubić, koordinator SE tima zagrebačke sekcije ESN-a i jedan od organizatora događaja.

14807996_10154726645329090_1792950732_o

Ukratko o ESN Zagreb

Studentska udruga ESN Zagreb osnovana je u Zagrebu u listopadu 2010. godine pod imenom Zagreb Exchange Committe. Na početku 2011. godine udruga se prijavljuje za članstvo u ESN-u čiji punopravni član postaje u srpnju iste godine. Od listopada 2012. udrugom upravlja mjesni odbor (predsjednica, potpredsjednica i tajnica) i koordinatori osam timova. Udruga djeluje na volonterskoj bazi, a trenutno broji oko 90 aktivnih članova.

Tekst i fotografije: PR ESN Zagreb

Komentari