MUP-ov mobilni šalterski ured

Piše
Mateo Galić

Apr 13, 2017

Istekla vam je osobna iskaznica, putovnica ili vozačka, trebate registrirati vozilo ili promjeniti prebivalište, a nemate vremena za stajanje u dugim redovima u policiji? Spasonosno rješenje je mobilni MUP-ov šalterski ured.

Bez obzira što vaši dokumenti vrijede nekoliko godina ipak dobro pogledajte kada vam koji dokument prestaje vrijediti jer će te se možda začuditi da je vašoj osobnoj ili putovnici rok pri kraju ili je već istekao.

1

Kako bi napravili novi dokument trebate otići u nadležnu policijsku postaju, uzeti svoj broj, čekati po nekoliko sati u nepreglednim redovima, udisati razne “mirise” iz okoline i nervirati se što vam je jedan dan života propao u čekanju. Sve ovo možete vrlo jednostavno zaobići i riješiti sve što trebate putem mobilniih šaltera MUP-a na nekoj od lokacija u gradu.

Prijenosni ured za obavljanje upravnih poslova tzv. mobilni kofer, kojega Policijska uprava zagrebačka koristi od 2015. godine sve više je popularan u građanstvu upravo zbog skraćenog vremena čekanja i obavljanja posla u vrlo kratkom vremenu. Na ovom šalteru možete riješiti sve što ste do sada rješavali u policijskim postajama: prijavništva (prebivalište/boravište, izdavanje uvjerenja o prebivalištu, dodjela MBG za novorođenu djecu), osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole te registracija vozila.

Plan korištenja mobilnog ureda možete vidjeti ovdje, a za sve one kojima je iz bilo kojeg razloga otežan dolazak do mobilnog kofera ili do službenih prostorija PU zagrebačke (gdje je instaliran i poseban šalter za osobe s invaliditetom), obavještavamo vas kako policijski službenici već godinama dolaze na kućnu adresu i zaprimaju zahtjeve građana.

Izvor: MUP

Komentari