4. PharMED simpozij “Koža, ljeto i lijekovi – ima li neka tajna veza?”

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 24, 2017

Nakon što uspješno održana tri PharMED simpozija, obavještavamo vas o nastavku PharMED projekta koji na međuinstitucionalnoj platformi nudi liječnicima i magistrima farmacije nove spoznaje o suvremenoj farmakoterapiji.

Na svakom PharMED simpoziju dvorana Hrvatskog liječničkog zbora je puna, okupi se preko 170 sudionika liječnika raznih specijalnosti, liječnika obiteljske medicine, specijalizanata i magistara farmacije, svih dobnih skupina, koji vrlo interaktivno sudjeluju u radionicama!

Projekt PharMED proizašao je iz potrebe za sustavno osmišljenim, redovitim informiranjem liječnika i magistara farmacije o novim dostignućima na području suvremene farmakoterapije.

Projekt PharMED donosi najnovija saznanja o lijekovima i farmakoterapiji, a posebnost tog projekta je da je to prvi sustavno osmišljeni projekt za trajnu izobrazbu na području kliničke farmakologije i farmakoterapije u Hrvatskoj (izvan medicinskih i farmaceutskih studija), koji potiče interdisciplinarnu edukaciju liječnika i magistara farmacije, s ciljem poboljšanja komunikacije u skrbi za pacijente, učinkovitije prenošenje stručnih informacija o lijekovima, praćenje lijeka od propisivanja do primjene, poboljšanje suradljivosti pacijenata, te u konačnici za uspješnije postizanje boljih terapijskih ciljeva.

U okviru kontinuirane edukacije putem PharMED projekta tim renomiranih kliničkih stručnjaka prikazat će najnovije farmakoterapijske smjernice u liječenju najčešćih bolesti u svakodnevnoj praksi, uz praktične radionice koje simuliraju stvarne situacije u praksi liječnika i ljekarnika prilikom izdavanja lijekova.

Program i predavači za  4. PharMED simpozij s radionicom na temu: KOŽA, LJETO I LIJEKOVI – IMA LI NEKA TAJNA VEZA?, koji će se održati 8. lipnja u 16 sati u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) u Zagrebu.

Više na: mef.unizg.hr

Komentari